Suhoi Su-30MKI

Rosoboronexport, principalul exportator de armament a din Rusia, a tras linia pe sub calendarul cu 2011 şi după adunare rezultat frumoasa sumă de 13,2 miliarde de zgomoţei americani.

Rusia, vecina şi prietenă, este a doua în clasamentul exportatorilor de armament. Noi, mai pe la coadă… Dar, să ne ignorăm.

Iesperţii preconizează pentru Rusia depăşirea a 14 miliarde de dolari, scoşi prin muncă cinstită, din export de armament.

Pe piaţa de muniţii, Rusia nu-i ca SUA, dar nici SUA nu e ca rest of the world. Americanii au exportat în 2011 munitionen în valoare de 28-34 miliarde. Pacificatori băieţii, este? Pax Americana e profitabilă, bre!

Deşi în 2013 se vor finaliza câteva contracte majore cu India, vânzările nu vor scade într-un mod drastic, iar în anii următori Vietnamul va scoate banul pentru şase submarine Project 636, avioanele Suhoi Su-30 şi rachete de croazieră anti-navă de tipul Bastion.

Ah, să nu uităm Venezuela… Chavez, bolnav sau nu, ori înlocuit de vreun lider mai proaspăt… oricine va fi la hăţuri prin Caracas va trebui să plătească.

De asemenea, Rusia poate primi foarte curând comenzi din partea Kazahstanului, Belarusiei şi Ucrainei… Kazahstanul deja importă blindate din Rusia, dar doreşte şi avioane noi privind cu jind la MiG-35, Su-35 şi chiar T-50. Iar Ucraina are nevoie urgentă de paseri noi, cu care să înlocuiască inventarul de avioane construite prin 1970 – 1980.

Sursa: The Voice of Russia