Forțele navale ruse și chineze vor executa exerciții navale comune la sfârșitul lunii Aprilie și începutul lunii Mai – a declarat recent ministrul rus al Apărării.

Fregata Type 054A Jiangkai II

Fregata Type 054A Jiangkai II

Acest exercițiu anual bilateral testează capabilitățile militare ale celor două țări, efectuarea de manevre comune, organizarea comunicațiilor, trageri cu muniție reală de luptă, precum și misiuni de tip search and rescue (căutare și salvare).

The Russian Navy and the People’s Liberation Army Navy will hold annual bilateral Naval Interaction exercises in late April-early May”, se arată într-o declarație.

Ministrul chinez al Apărării a declarat în Decembrie anul trecut că încrederea politică reciprocă și cooperarea militară dintre Rusia și China au atins niveluri record, după cum reiese din numeroasele schimburi militare bilaterale și participarea comună la exerciții majore.

De asemenea, ministerul a felicitat cooperarea ruso-chineză pentru menținerea stabilității regionale, precum și asupra problemelor internaționale vitale.

Rusia și China mențin o cooperare strânsă în mai multe domenii, inclusiv în apărare, energie și economie, precum și un dialog politic periodic în cadrul Consiliului de Securitate al ONU și al altor platforme internaționale.

Ministerul chinez de Externe definește relațiile Beijing – Moscova ca un “parteneriat strategic de coordonare cuprinzător”.

Cristian Oancea