În cadrul exercițiului Vostok 2022, Rusia și China au exersat atacuri combinate cu nave de luptă și avioane împotriva portavioanelor.

Distrugătorul anti-submarin Admiral Chabanenko, clasa Udaloy II

Distrugătorul anti-submarin Admiral Chabanenko, clasa Udaloy II

Prezent la exercițiu, adjunctul ministrului rus al apărării, Alexander Fomin, a declarat pentru presă că principala componentă a instruirii a fost reprezentată de cooperarea dintre avioanele și navele de luptă ale Rusiei și Chinei.

Fomin a precizat că în cadrul exercițiului au fost executate lovituri masive în operații defensive și ofensive împotriva forțelor de pe uscat și a unei forțe navale care simula un grup de luptă condus de portavioane.

În partea centrală a Mării Japoniei, scenariul exercițiului a implicat căutarea și distrugerea unor grupuri de nave inamice, a unor submarine, respingerea atacurilor aeriene inamice și nimicirea unei forțe de desant amfibiu în timpul marșului către litoral.

“The exercise was conducted in two stages. First, the trainees clarified the decision to use troops in a strategic operation, set tasks and developed the operation’s plan and related documents. At the second stage, they practiced the command and control of troops in the course of repelling an aggression against Russia and using a coalition group for restoring the territorial integrity of the state.”

A mai spus Fomin.

Iulian Iamandi