Aviaţie Diverse Geopolitica Marină

Rusia si China au batut palma pentru Lada si Su-35

Sukhoi Su-35 multirole fighter

Suhoi Su-35

Cu ocazia vizitei președintelui ceainiz  Xi Jinping la Moscova, în urma întâlnirilor acestuia cu omologul sau rus, Vladimir Putin, s-au stabilit ultimele detalii referitoare la tranzacționarea unor jucării după care ceainizii salivează cam de multișor.

Astfel, Putin a fost de acord cu transferul, evident contra-cost, a 24 avioane de vânătoare Su-35 și a patru submarine diesel-electrice clasa Lada.

Rușii si-au dat acordul pentru cele 24 de bucăti Su-35, încă de la sfârșitul anului trecut, valoarea totală a contractului fiind estimată la 1,5 miliarde $. Anterior, chinezii au exprimat dorința de a avea 48 de Suhoi-uri 35 din care vroiau să cumpere doar 4; evident contracul a căzut la vremea respectivă, pe motiv de suspiciuni de  copy și paste. Dar iată că rușii au fost de acord să livreze, începând cu 2015, 24 exemplare de Su-35, gata asamblate.

Tot în cursul vizitei la Moscova Jinping a obținut semnarea unui acord-cadru potrivit căruia, contra a 2 miliarde $ chinezii vor primi 4 submarine din clasa Amur 1650, o variantă de export a clasei Lada.  Conform acestui acord-cadru, două submarine vor fi livrate direct de ruși, celelalte două unrmând a fi fabricate în China.

Via:

News.Sina.Com

– Marius Constantin –

1 Comment

  • Tranzactia pica excelent pentru ca Unchiul Sam sa vanda ceva jucarii noi prin Corea de Sud si Japonia si uite asa il ajuta Ivan pe celalalt pol al puterii ca sa nu ramna in pom cu programele gen F 35.
    Totodata cred ca Japonia moare de bucurie si o sa isi modifice de graba constitutia ca sa poata sa detina o flota de portavioane pentru autoaparare ca nu-i asa si karate-ul kyokushin este tot pentru autoaparare…LOL….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: