Sukhoi Su-35 multirole fighter

Suhoi Su-35

Cu ocazia vizitei președintelui ceainiz  Xi Jinping la Moscova, în urma întâlnirilor acestuia cu omologul sau rus, Vladimir Putin, s-au stabilit ultimele detalii referitoare la tranzacționarea unor jucării după care ceainizii salivează cam de multișor.

Astfel, Putin a fost de acord cu transferul, evident contra-cost, a 24 avioane de vânătoare Su-35 și a patru submarine diesel-electrice clasa Lada.

Rușii si-au dat acordul pentru cele 24 de bucăti Su-35, încă de la sfârșitul anului trecut, valoarea totală a contractului fiind estimată la 1,5 miliarde $. Anterior, chinezii au exprimat dorința de a avea 48 de Suhoi-uri 35 din care vroiau să cumpere doar 4; evident contracul a căzut la vremea respectivă, pe motiv de suspiciuni de  copy și paste. Dar iată că rușii au fost de acord să livreze, începând cu 2015, 24 exemplare de Su-35, gata asamblate.

Tot în cursul vizitei la Moscova Jinping a obținut semnarea unui acord-cadru potrivit căruia, contra a 2 miliarde $ chinezii vor primi 4 submarine din clasa Amur 1650, o variantă de export a clasei Lada.  Conform acestui acord-cadru, două submarine vor fi livrate direct de ruși, celelalte două unrmând a fi fabricate în China.

Via:

News.Sina.Com

– Marius Constantin –