6S8 Degtyarev 12-7mm sniper riffle

6S8 Degtyarev 12-7mm sniper riffle

Deci, pe mine să nu mă aburiţi. Că ţevile astea de vermorel, arzătoarele astea de epilat grohăitori, cârjele astea de calibru mare, au evoluat. Mă refer strict la ce-i în poză.

Iaca:

Ţevi, dar vechi

Ţevi, dar vechi

Ministerul rus al Apărării va cumpăra la anul, printre alte bunătăţi, şi arme noi pentru lunetişti.

Ne asigură adjunctul Apărării, Yuri Borisov.

În cadrul programului de dotare cu armament pentru 2013, vor fi achiziţionate puşti Degtyarev 6S8-1 calibrul 12.7 mm, iar începând cu 2014 ministerul va cumpăra Dragunov 7.62 mm, VSS 9 mm şi ASVK de 12.7 mm, precum şi sisteme noi electrono-optice.

AVSK/KVSK

AVSK/KVSK

Borisov a mai spus şi că vor fi luate în considerare puştile Orsis.

ORSIS T-500 sniper rifle

ORSIS T-500 sniper rifle

Comentând despre achiziţiile de armament, Borisov a mai spus că vor intra în dotare 40 avioane de luptă, 127 elicoptere, 34 radare pentru apărarea antiaeriană, sisteme noi de rachete sol-aer şi alte bunătăţi. Toate până la deschisul şampaniei de Anul Nou.

Ceva mai îndărăt, Dmitry Rogozin a declarat că Rusia va demara în scurt timp producţia a patru noi seturi de echipamente pentru lunetişti, incluzând dispozitive pentru supraveghere şi detecţie, dar şi de protecţie pentru lunetişti.

Primul set este destinat utilizării în limitele distanţei de până la 800 de metri, cel de-al doilea fiind destinat executării tragerilor pentru distanţe mari, cel de-al treilea pentru lunetiştii destinaţi operaţiilor de poliţie urbană, iar al patrulea pentru antrenamentul lunetiştilor.

Seturile sunt dezvoltate de către o echipă specială din cadrul Institutului de Cercetare Tochmash.

Echipa are în componenţă instructori din forţele speciale ale Rusiei care supraveghează ca performanţele să se încadreze în cererile emise.

Rusia are în plan încadrarea a cel puţin o mie de lunetişti până în 2016 în efectivele brigăzilor de infanterie motorizată şi a celor de tancuri. Aceştia trebuie să fie capabili să lovească ţinte aflate la distanţe cuprinse între 1 şi 2 kilometri.

Noua generaţie de lunetişti va fi recrutată din rândul militarilor cu contract şi vor trece printr-o lungă perioadă de pregătire.

În luna Decembrie a anului trecut, peste 30 de puşti cu lunetă fabricate în Austria au intrat în dotarea unităţilor cu destinaţie specială din cadrul Forţelor Aeropurtate. Acestea au fost primele arme străine intrate oficial în dotarea acestei branşe.

Armele au fost livrate în urma unui contract semnat în anul 2010 şi, judecând după specificaţiile furnizate de către militari, ar putea fi Steyr-Manlicher SSG-69 calibrul 7.62 mm, cu 10 cartuşe şi o rază efectivă de peste 2000 de metri.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –