2S25 Sprut-SD

2S25 Sprut-SD

După cum ne-au obişnuit în ultima vreme, ruşii nu se axează în exclusivitate pe exerciţii de o amploare şi complexitate nemaiîntâlnită de ceva… vremuri, ci se şi prezintă cu evoluţii sau chiar noutăţi, spre deosebire de partea dinspre care privim noua cortină de fier.

Nu se poate afirma cineva că Aeropurtatele sovietice, actualmente ale Rusiei, sunt de neluat în seamă chiar şi la nivelul actual de pregătire şi dotare. Din nefericire pentru neprietenii Rusiei, evoluţia acestor trupe continuă şi TASS anunţă că până la finalul acestui an va ieşi în lume o nouă versiune a tunului autopropulsat 2S25 Sprut-D.

“The Sprut-SD gun modernization is in full swing. I’m sure we’ll be able to complete the work this year.”

A declarat un reprezentant al CTP (Concern Tractor Plants).

Acelaşi personaj a mai afirmat şi că noul tun autopropulsat va dispune de protecţie şi mobilitate superioare, iar sistemul de control al focului va fi peste cel de pe tancul T-90.

2S25 Sprut-SD este proiectat să combată tancurile, poziţiile întărite şi forţa vie a inamicului, în cadrul forţelor aeropurtate şi amfibii, precum şi în – asta sună bine – “special-designate units of ground forces”.

Blindatul 2S25 Sprut-SD este ambfibiu, pe şenile, la fel de puternic precum tancurile T-72 şi T-80, dar şi la fel de manevrabil precum maşinile de luptă ale infanteriei aeropurtate.

Sursa: Army Recognition

Dacă noua versiune de 2S25 Sprut-SD apare – adică, dacă şi ăsta apare! – curând, sper ca măcar aruncătorul de 120 în MLI să ajungă la trupe în doi ani.

– Iulian Iamandi –