Aviaţie

Rusia scoate la vanzare Su-30 indiene

Suhoi Su-30MKI

Rusia va scoate la vanzare un lot de 18 avioane multirol Su-30 MK. Avioanele in cauza au fost returnate de indieni datorita motoarelor si au ajuns in Rusia in 2003.

“The 18 Su-30s previously used by India and then returned, are in an aviation repair plant in Belarus and are on sale to potential buyers,” a declarat Alexander Fomin de la Serviciul Federel pentru Cooperare Tehnica si Militara.

Su-30 MKI este varful de lance al Fortelor Aeriene Indiene, peste 140 de bucati (din totalul de 280 comandate) fiind deja fabricate in India de catre HAL Aeronautics. Primul lot de avioane livrate Indiei a cuprins 18 exemplare la standard K si MK, acestea fiind contruite cu specificatii mai spabe decat Su-30 MKI. Mai exact, avioanele au fost contruite fara ampenaje canard sau motoare cu tractiune vectorizata si cu avionica mai slaba fata de cea a Su-30 MKI pe care indienii au integrat echipamente frantuzesti si israeliene.

Sursa:
RIA

10 Comments

 • Ce spuneti se baga careva la ele?
  Dupa ce au fost la indieni nu prea cred…..cine stie ce au facut astia cu ele…..
  Cred ca o sa fie bagate pe gat vreunui stat CSI sau de ce nu o sa le ia Rusia in doatarea proprie……
  Totusi cat o costa….suntem de partea cealalta a gardului dar avionica oricum au nevoie avioanele astea iar la partea de zbor nu stiu cate avioane zboara mai bine decat Su 27/ Su 30.

   • Nu m-ar surprinde daca Vietnamul ar face un efort si le-ar cumpara, pentru a fi ceva mai gros imbracati in fata Chinei.

    • Sa inteleg ca indonezienilor nu le-ar surade, mai ales ca ei au acceptat alea 30 F16A revitalizate de la amerlocii, la pretul minune de 10 milioane de dolari pe bucata plus cheltuieli ocazionale diverse ?!

 • Parca le dadusera Belarusilor sa zboare cu ele, sau mi se pare mie ?
  Tot resboiu a scris despre asta, dar cand era pe wordpress com .
  Cred ca au incercat sa le bage pe gatul kazahilor, dar aia au ajuns la concluzia ca mai bine modernizeaza ce mai au decat sa cumpere fiare noi .

  • In Belarusia, Baranovichi, ele sint la reparatii si modernizare., rusii zic ca vor fi modernizate in dependenta de cerinta cumparatorului..

   • Nu cred ca belorusii au bani pentru ele.., ei au scos din serviciu Su 24, si nu au bani sa le inlocuiasca cu nimic.., jale.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: