Categories: Marină

Rusia repara submarinul Alrosa din Flota Marii Negre

Project 877V Alrosa

Vi-l mai amintiti pe Alrosa?

Alrosa a fost pentru o vreme singurul submarin rusesc functional din Flota Marii Negre. Ce vremuri…

Rusii s-au apucat sa-l repare pe Alrosa, ba chiar sa-l si modernizeze. Dupa aia, Alrosa se va balaci fericit prin Marea Neagra pana prin 2020, cand va fi din nou urcat pe rampa.

Acuma, teoretic ar fi de ajuns ca subiect de stire. Partea secsi insa, e ca submarinul Alrosa este singurul submarin Kilo care are in loc de clasica elice… o pompa care asigura propulsia prin jet de apa.

Sistemul asta reduce zgomotul si permite atingerea unei viteze mai mari pana sa apara cavitatia.

Constructia submarinului Alrosa a inceput in anul 1988, iar intrarea in serviciu a avut loc doi ani mai tarziu.

E mai proaspat decat Delfinul.

Inca unul la OOB.

 

Iulian Iamandi

 

 

Iulian Iamandi

View Comments

  • Genial ! Si noi stam si ne uitam la Delfin... Sigur ca n-avem 50 Mil $, i-am dat pe stadioane in panta si telegondole...

      • La inundatii,cutremure,razboi s.a undeva trebuie cazata populatia evacuata.Sau pot fi locatii provizorii ptr. intreprinderi.

        • Apai sigur la asta s-au gandit cand le-au facut :D Apropo, sala de care vorbesc eu e intr-o zona unde nu pot exista inundatii sau cutremure. Iar in caz de razboi se face evacuare, nu tii lumea in sala de sport. Cel putin in al douilea razboi mondial, cand isi dadeau nemtii cu rusii bombe in zon aia, populatia a fost evacuata pentru ca bubuia artileria si nu era nici un loc sigur prin zona.

    • lasa ca si banii aruncati pe un biet submarin tot atata avantaje ne aduc. ca si banii aruncati pe o mana de avioane de vanatoare la mana a 4-a sau mai stiu eu ce vechituri. niciodata n-o sa avem o armata care sa merite sa investesti in ea. si in plus nu vad nici un conflict armat in care sa ne putem implica cu vreo reala sansa de castig. (daca incep rusii sa marsalauiasca e de preferabil sa te predai).

      • Ma uitam la mailul tau, ca spune niste chestii. Banuiesc ca la nici un furnizor gratuit pentru conturi de mail nu mai gasesti concurenta "pitiporcu".

        Dincolo de asta, esti dincolo. De asta si zici de mana a patra (la dracu, sunt la mana a treia... e suficient, nu trebuie sa mai pui o dunga) si decizi ca "niciodata n-o sa avem o armata care sa merite sa investesti in ea".

        Ma prefac naiv si te rog sa dezvolti treaba asta. Adica, daca tot esti troll pro-rus... macar sa fie interesant si sa arati dincolo de ruble ca si gandesti pe persoana fizica.

        Afirmatia de final - "daca incep rusii sa marsaluiasca e de preferabil sa te predai" - tradeaza o stapanire mai buna a limbei ruse? :)

        Recent, am citit despre o carte a unei autoare nordice cu analiza trollilor rusi. As scoate si eu un ban daca doua coperti ar cuprinde experientele noastre cu subiectul.

        • Bre,vechii celti le aratau fundul inamicilor inainte sa se taie.E si asta o treaba.Pe acolo au iesit astia in lume.
          Io m-am plictisit de mult de astia.Vad ca matale inca nu.Si prefer formele traditionale de psyops:racnete si insulte.Asta e n-avem submarine,dar la nevoie golim Muzeul Taranului de furci si topoare :D

          https://www.youtube.com/watch?v=dz0pj4fIvZc :D

        • inafara ca ma faci trol rus, mai argumente care sa contrazica ce am spus mai sus? banii dati pe arme sunt bani aruncati. mai bine investesti in altceva. cu riscul de a ma repeta: rusii n-au sa marsaluiasca catre vest, iar noi nu avem nici un conflict in viitor. asa ca la ce sa arunci bani pe jucarii criminale, care oricum nu sunt suficiente in caz de razboi? si inca ceva: de ce crezi ca cea mai buna lozinca a neamului nostru este : capul ce se pleaca sabia nu-l taie? de prosti si lasi ce erau romanii sau de realisti? razboiul azi e apanajul marilor puteri. noi.... e de preferabil sa facem altceva.
          si sincer nu ca as fii mare admirator al rusilor, dar prefer o lume cu 2 superputeri (din pacate rusia sau china sunt la ani departare de SUA).

      • Apropo de troliat:
        http://euromaidanpress.com/2015/10/29/russian-trolls-terrorize-the-west-with-old-kgb-methods/
        S-a trecut de la goarnele montate pe T34 la goarnele montate pe internet.

        Totusi: În premieră, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, s-a inaugurat un cimitir al militarilor români decedați pe teritoriul Rusiei în cel de-Al Doilea Război Mondial. O delegație a Ministerului Apărării și de la Ministerul de Externe a participat la această festivitate. Inaugurarea a avut loc în localitatea Rososka din regiunea Volgograd,fostul Stalingrad. Si romanii au marsaluit, si nu numai acolo si la Sevastopol si la Odessa.

  • Ce bine ne-ar prinde macar doua submarine A26.Daca nu s-ar fura atat in tara noastra sau nu s-ar cheltuit anapoda banul public, ar fi si banii necesari pentru armata noastra.

    • Daca tot iei mai mult de unul (presupunand ca am avea bani) e de preferat sa iei cel putin 3: unul in patrulare, unul in rezerva, pregatit sa intervina in orice moment, iar al treilea in port pentru operatiuni de intretinere si reparatii curente.
      E ca-n serviciul de garda: un schimb in post, unul la veghe, unul la somn.

Recent Posts

Rusia ar putea anula MAKS 2024

Presa rusă zice că "pe surse" a aflat de anularea show-ului aerian MAKS 2024. Sursa…

6 days ago

Aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene Române, înzestrate cu cea mai recentă versiune de rachete Sidewinder

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat anunțul recent prin care Statele Unite ale Americii…

1 week ago

Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, şi șeful…

1 week ago

Jurnalist maghiar: numai înțelepciunea rușilor ține umanitatea la adăpost de un război mondial

Vecinii, aliații și mai ales prietenii noștri maghiari continuă să meargă pe muchie dar din…

1 week ago

Hanwha Aerospace caută să obțină un sprijin mai extins în industria de apărare pentru modernizarea securității României

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de…

4 weeks ago

Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, 23 aprilie, împreună cu omologul său coreean,…

4 weeks ago