S-400 Triumf

Conform RIA Novosti, vecinii prietenoasei Rusii ar trebui să bage capul la cutie!

🙂 Ei, nici chiar aşa… Rusia nu ameninţă pe nimeni, ba dimpotrivă. În spirit defensiv clasic, Rusia va amplasa anul acesta, pe lângă gardul care o desparte de diverşi, nişte baterii de rachete sol-aer din tipul S-400 Triumf.

Zicere de la şeful Forţelor Aeriene, Alexander Zelin:

“The Russian Armed Forces will receive several S-400 air defense systems this year,” Zelin told RIA Novosti on Monday. “This time they will be deployed in air defense units guarding [Russia’s] border regions.”

În prezent, Rusia posedă două regimente de S-400 care protejază spaţiul aerian din jurul Moscovei. Zelin, nu a specificat care sunt locurile de pe hartă pe unde vor fi înfipte unităţile de S-400 (btw: SA-21 Growler), însă este de aşteptat ca acestea să fie amplasate în regiunea Kaliningrad ca şi parte a a răspunsului la planificatul scut anti-rachetă European.

Aşa, defensivă contra defensivă, nimic grav.

So, S-400 va fi cel mai de bază sistem SAM al Rusiei prin 2020 şi e deştept de se udă cu apă: poate angaja ţinte aflate la 400 km distanţă şi o altitudine de 40000 – 50000 metri, fiind optimizat inclusiv pentru lupta împotriva rachetelor balistice şi de croazieră.

Un regiment de S-400 este compus din două sau trei batalioane, echipate fiecare cu patru sisteme.

Rusia are în plan dotarea cu 56 astfel de batalioane până în 2020.