Terestre

Rusia ofera tancul T-14 Armata partenerilor straini

Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că Rusia are în plan demararea cooperării cu clienți străini pentru tancul T-14 Armata și că deja au fost primite solicitări în acest sens.

Tancul T-14 Armata

Tancul T-14 Armata

Iar într-un inteviu pentru publicația sârbă Glas Javnosti, șeful Serviciului Federal al Rusiei pentru Cooperare Tehnico-Militară, Dmitry Shugayev, a declarat că țara sa a început promovarea tancului T-14 Armata pentru export.

“Russian producers are ready to offer potential buyers both air defense systems, such as the S-300 and the S-400, and advanced aircraft and helicopters. We are preparing the MiG-35 light fighter for sale and are promoting the latest T-14 ‘Armata’ tank.”

A declarat oficialul rus.

Platforma grea șenilată Armata este baza dezvoltării unui tanc principal de luptă, a unui vehicul de luptă al infanteriei, a unui transportor blindat pentru trupe și a altor vehicule blindate.

Tancul T-14 dezvoltat pe platforma Armata a fost prezentat pentru prima dată în public la parada militară de Ziua Victoriei, din Piața Roșie, în ziua de 9 Mai a anului 2015.

Noul tanc rusesc dispune de echipament complet digitalizat, turelă telecomandată și o capsulă blindată izolată pentru echipaj.

Iulian Iamandi

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: