Aviaţie

Rusia ofera Braziliei Pantsyr si… Suhoi Su-35, pe langa F-X2

Sukhoi Su-35 multirole fighter

Suhoi Su-35

Conform RIA Novosti care a transmis stiri din Peru, de la expozitia de armament tinuta la Lima, agentia de stat rusa pentru export armament Rosoboronexport ofera Braziliei mai mult decat sistemele antiaeriene mobile Pantsyr – de asemenea, in oferta rusilor este inclus si avionul multirol Suhoi Su-35.

Seful Rosoboronexport, Sergei Ladygin, a declarat ca oferta cu Su-35 este in afara competitiei F-X2 a brazilienilor.

In 2009 avionul rusilor nu a fost inclus in finala competitiei. Acum insa, Ladygin spune:

“Although Russia has left the competition, we still made an offer parallel to Brazil, out of competition for Pantsir missiles and Su-35. Our proposal is being examined. “

Ladygin, care a participat la expozitia de armament de la Lima, a spus ca Rusia este pregatita sa transfere toata tehnologia de productie pentru Su-35:

“We pront0s to transfer 100% of the technology for the production of the Su-35, even with technology elements of the fifth-generation fighter, said Ladygin. The Sukhoi Su-35 fighter is multitasking which was considered the “4 + + generation using fifth-generation technology” (Editor’s note: the phrase is quoted in the original story but it is not said who pronounces).Equipped with two 117S engines with thrust vectoring, combines high maneuverability with the ability to engage several air targets simultaneously.

Sursa: Poder Aereo

Tare oferta asta, “pe langa” competitie. Si ar fi si mai tare ca Brazilia sa o accepte, apoi sa vedem Su-35 produs de Embraer si chiar o varianta navalizata pentru viitorul portavion brazilian. Apoi, intr-un scenariu greu de crezut inca… Brazilia sa exporte Su-35 in MERCOSUR.

 

– Iulian Iamandi –

17 Comments

  • Toate sunt tari din BRIC – 65% din cresterea globala e generata de ei, si in cativa ani o sa fie mai tari decat G7
   sa vedem – o sa fie interesant 🙂

 • Nu cred ca brazilienii vor cumpara SU35.Cu siguranta ca se vor orienta spre Rafale sau FA18 SUPER HORNET.
  De ce oare rusii nu le ofera SU PAK FA-ul?Pentru ca nu este fabricat in serie sau este prea bibi tehnologia lui de fabricatie?

  • Brazilienii vor transfer de tehnologie si sunt orientati spre tehnologia occidentala.Avionul dorit de brazilieni vor sa il foloseasca si pe portavion, realizat impreuna cu francezii, parca.Scuze daca gresesc.

  • Nu merge asa. Brazilia are nevoie mai intai sa-si integreze tehnologie ruseasca in genere. Nu poti zbura pe un avion de generatia a cincea fara sa ai habar. Nici noi nu o sa zburam pe F35 inainte de a o face pe F16. Indienii zboara de multa vreme pe Mig-uri si Sukhoi. Ei sunt pregatiti pentru asimilarea lui T50. Asa ca pilotii cariocas daca vor sa zboare vreodata pe T50 trebuie sa incerce mai intai cu Su27&sons.

 • Mi-ar place ca rusii sa ne ofere si noua, la un pret bun, cel putin Pantsir 1 si instalatia S400 la pachet cu transferul tehnologiei de productie pentru aceste jucarii.

   • Nu o sa avem asa ceva nici daca am avea banii necesari. Si nu-i avem. Romania e un risc pentru Rusia. Ce crezi ca va face Basescu cu Pantsir sau S400? Cateva le va integra apararii AA nationale. Dar celelalte…am putea sa le vedem prin Gruzia! Si Gruzia e maidan rusesc. Nu e o noutate aceasta conduita, s-a mai intamplat cu vecini de-ai Rusiei care au inarmat Gruzia.

   • Ce scule ne-au lasat la grei in decembrie 1989?Nu ma refer la parcul auto, inclusiv TAB-uri, care in general era vai de el.Poti sa ne dai exemple?

    • Exemplu din 24 de TAB-uri plecate din Lugoj spre Timisoara au ajuns 16 deoarece restul au facut pana de motor si au trebuit pazite si tractate in unitati peste 3 zile…..exemplu!

     • asta arata mai degraba la ce nivel ajunsesera “realizarili” industriei nationale si nivelul de echipare din armata decat slabe calitati pt. transportoarele de origine sovietica. Nu stiu sa se fi plans in mod special cineva de BTR-60/70/80. Evident noi trebuia sa avem probleme…

      • Normal ca aveai probleme daca armata se ducea la strans porumbul pe camp si reviziile se facea cu lozinca “lasa-o mai ca merge si asa”…deh metehne vechi de racani la unii dintre comandantii de atunci. Sper ca sa se fi schimbat.

       • treaba acum sta asa: anul trecut de Ziua Armatei au venit in fata la unul din mall-urile din Iasi vreo 4 TAB-uri in cateva variante (transport trupa, cu mortier, “chimic”, samd). Discutand cu cativa dintre militari, tipi foarte OK din pct. meu de vedere si surprinzator de bine pregatiti pt. partea de relatie cu publicul il tin minte pe un mecanic-conductor sau cum se cheama la TAB care a spus ca intr-un fel el prefera TAB-ul Pirhanei pt. ca daca apare o probl la motori il poate repara/regla pe loc cu minimum de scule, ca are doua motoare, ca ultimul lucru pe care l-ar vrea ar fi sa-l lase masina balta intr-o zona periculoasa si sa nu o poata porni, samd. La sfarsitul zilei cand sa-si stranga baietii calabalacul unul din TAB-uri nu porneste. Culmea, tipul cu care vbisem se duce sa shurubareasca la el si dupa vreo 10 min scotand fum gros TAB-ul incepe sa tusheasca si intr-un final se pune in miscare, se face alaiul cu politia militara in frunte si se pleaca. La iesirea din parcare, viraj pe stanga, alt TAB ramane intepenit in intersectie. Dupa cateva incercari de a-l reporni colegii il lasa balta si pleaca cu convoiul ramanand la ATB-ul “avariat” cativa ca sa-l dreaga (camionul din dotare cara un mortier) si probabil n-a putut sa-l remorcheze iar ceilalti cu TAB-urile probabil se temeau sa le opreasca. Lumea incepuse cu rasete, bancuri, ce sa zic, am ramas cu o impresie cam amara, venisem si cu familionul si niste prieteni sa arat la sotie ce armata avem noi 🙂 :(.

    • Cred ca se refera la radare si sisteme de transmisiuni etc pe care le aveam de la sovietici. Faza aia cu razboiul radio-electronic, adica sovieticii au stiut cum sa-si bruieze sau influenteze propria tehnica (daca nu, cum spun gurile rele, au dat informatii si la altii care le puteau “pacali” chiar mai bine).

     • Raspunsul cu radarele era pentru Sorin, a aparut cam ciudat postarea.

      Cat despre TAB-uri, cand sunt vechi de 30 de ani si stau cu anii in vreo remiza sau parc auto unde le ploua, ninge, bate soarele etc pentru ca nu ai motorina sau mai stiu eu ce la ele sa le rulezi pe toate mai des, e posibil sa te mai lase.
      Plus de asta nu cred ca sunt peste tot super mecanici care sa le bibileasca zi de zi.

      Nu or fi acum topul in domeniu transportoarelor blindate dar la vremea lor au fost foarte bune.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: