Iveco LMV M65 Lynx, BSDA 2012

Iveco LMV M65 Lynx, BSDA 2012

Zilele trecute vorbeam în articolul “Lynxul italian va concura din nou împotriva blindatului uşor Tigr” despre contractul dintre ministerul rus al Apărării şi Iveco, un contract cu semne de întrebare.

Astăzi, ruşii au anunţat că ministerul refuză mărirea comenzii de vehicule blindate italiene de tipul LMV M65 Lynx. Conform ziarului Kommersant, anunţul a fost făcut de către Comandantul Forţelor Terestre, General Colonel Vladimir Chirkin. Acum, militarii se vor concentra asupra cumpărării de vehicule ruseşti “Tigr”, “Volk” şi “Medved”.

Primul contract, pentru producţia în Rusia a 1775 blindate Lynx, a fost semnat cu compania italiană Iveco în anul 2011. Contractul valora 1.5 miliarde de dolari.

Iniţial, ministerul rus al Apărării intenţiona ca în perioada 2013 – 2015 dorea să introducă în serviciu 727 vehicule Lynx.

În Iulie 2012 a devenit cunoscută intenşia ministerului de a mări numărul de vehicule italiene Lynx achiziţionate la trei mii, însă astăzi, conform ziarului Kommersant, s-a anunţat că se va respecta contractul iniţial care prevedea cumpărarea a 1775 blindate Lynx, pentru a se evita penalizările, dar cele încă 1275 preconizate nu mai prezintă interes.

Până în prezent, ministerul a primit 67 vehicule Lynx.

În cadrul primelor teste, care au dus în 2011 la alegerea Lynx-ului, Tigr a fost testat în vreme rea iar blindatul italian în vreme uscată.

Lux!

Şi, ar mai fi ceva… Comandantul Forţelor Terestre a mai anunţat şi că Rusia nu va cumpăra nici tancul italian pe roţi Centauro, aflat în teste la Kubinka, adăugând:

It was all instigated by the former Ministry of Defense leadership, and we, you know, to keep the brand good customer, in fact comply with the terms of the contract. I think we will have to abandon the cultural

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –