Cum era de așteptat… rușii nu au bani suficienți pentru dezvoltarea proiectului Suhoi Su-75. Ministrul Industriilor și Comerțului, Denis Manturov, a declarat în cadrul unui interviu pentru canalul de televiziune RBC că investitorii străini din țările partenere ale Rusiei se pot alătura eforturilor țării sale de a dezvolta noul avion de luptă.

Suhoi Su-75 Checkmate

Suhoi Su-75 Checkmate

Interviul a fost acordat la Eastern Economic Forum.

“There will be Russian investment from the budget and from extra-budgetary sources. At the same time, we do not exclude attracting foreign investors, from those countries which we have partnership ties with, if there are any interesting proposals.”

A declarat Manturov.

Avionul de vânătoare Suhoi Su-75 Checkmate a fost prezentat pentru prima dată în luna Iulie a anului curent, în cadrul show-ului aerian MAKS-2021.

Checkmate are la bază tehnologii stealth și poate fi înarmat cu rachete și bombe în compartimente externe sau pe piloni de acroșaj amplasați extern.

Avionul poate transporta și utiliza în luptă până la șapte tone de arme moderne, fiind capabil să lovească simultan șase ținte.

Su-75, conform planificării…, va zbura pentru prima dată în anul 2023, iar Rostec va lansa producția de serie a acestui tip de avion în anul 2026.

Iulian Iamandi