De la rusi vine desantul :)

De la rusi vine desantul 🙂

Flota ruseasca de nave destinate asaltului amfibiu necesita reparatii si modernizari extensive datorita lungii perioade de viata in serviciul activ, a declarat ministrul rus al Apararii.

“The Russian navy currently has 19 ships of this type. They have been in service, on average, for more than 25 years,”

A declarat Sergei Shoigu in cadrul unei videoconferinte cu comandantii militari.

Ministrul a anuntat ca Marina urmeaza sa receptioneze o nava noua de desant amfibiu din clasa Ivan Gren si doua purtatoare de elicoptere tip Mistral construite in Franta, Vladivostok si Sevastopol, prin 2015.

“However, these additions are not enough, and we have to pay attention to the overhaul of existing [amphibious assault] ships,”

A adaugat ministrul Apararii, mentionand si ca cel putin doua nave vor trebui reparate anual.

Comentariile lui Shoigu au aparut in mijlocul crizei internationale aflata in plina crestere, fata de evenimentele din Crimeea – regiune autonoma in cadrul Ucrainei, ce a refuzat sa recunoasca puterea noua si nationalista instalata la Kiev in urma izgonirii presedintelui Viktor Yanukovych.

Flota Rusa a Marii Negre, bazata in mare parte in peninsula Crimeea, include sapte nave de debarcare amfibie vechi din clasele Alligator si Ropucha.

Sursa: RIA Novosti

Total nesurprinzator, evenimentele curente din Crimeea vor cauza cresterea capabilitatilor militare. Mai ales in ceea ce priveste Rusia.

– Iulian Iamandi –