Geopolitica

Rusia isi mentine pozitia vis-a-vis de situatia din Siria, in fata Occidentului

Primăvara... iasomia continuă

Poziţia Rusiei faţă de evenimentele din Siria a fost întotdeauna bazată pe principiile legilor internaţionale şi nu se va schimba după recentele alegeri prezidenţiale, a declarat ministrul rus de externe.

Pfuai, ce băieţi de treabă ruşii ăştia! Şi câte se pot înţele din această declaraţie!

Diplomaţi europeni, dar şi diplomaţi de rang înalt ai SUA, au cerut Moscovei să îşi schimbe poziţia în ceea ce priveşte conflictul din Siria, acum că alegerile prezidenţiale din Rusia au fost finalizate şi actualul premier, Vladimir Putin, va prelua postul de preşedinte în luna Mai.

“In this regard we would like to call on our American and European partners not to indulge in wishful thinking,”– a declarat ministrul rus de externe.

Ministrul a mai spus că abordările Rusiei faţă de toate conflictele domestice din ţările străine sunt bazate pe regulile internaţionale şi ale ONU.

“First of all, it is about the inadmissibility of interference from abroad, more particularly of a forceful one. In this regard, it would be suitable to stress again that the achievement of a stable Syrian settlement is possible only on the basis of a broad all-national dialogue within which only Syrians will decide on the future development of their government,”

Putin a atenţionat de curând Occidentul să nu interfereze în Siria, acuzând chiar SUA de implicări politice în regiuni care sunt importante în mod tradiţional pentru Rusia.

Sursa: RIA Novosti

17 Comments

 • Deci sa subitram …Rusia isi mentine interesele in aceasta zona si nu va permite sa se intimple ca in Irak. Ce e greu?

 • dar daca rusia va primi ceva la schimb ptr a inchide ochii la situatia din siria.care ar putea fi acel ‘ceva’ si cat de important ar trebui sa fie ptr ca rusia sa permita schimbul?

  • Georgia si de ce nu o felie din “tortul” numic Siria noua si eliberata…
   Sa veziatunci joc in dublu…

  • Bre,am aflat toti demult ca detesti Rusia si pe rusi.Treaba dumitale,ai acest drept.Da’ ce are Siria,Vestul si pozitia Rusiei in treaba asta cu Moldova,Voronin si miliardarii de paie ai lui Putin?E mult sa ceri un pic de coerenta si mai putin spam?

   • Gresesti, in valoare absoluta nu ii detest ata de mult pe rusi cat ii iubesc si imi pasa de basarabeni.

 • In acest contest,eu vad lucrurile simplu: SUA i-si fac de cap, ( Iugoslavia, Irak, Libia..)incalcind orice norma internationala, multi sint impotriva,dar putini sint care indraznesc sa spuna clar., mai drept spus – doar Rusia. In situatia de fata Rusia va sprijini Siria pina la urma, deoarece dupa Siria va fi lovit Iranul si in asa fel hotarul de sud al Rusiei ramine deschis. Am citit la rusi,ca daca americanii nu cedeaza pe aceste probleme, rusii vor inchide coridoarele aeriene si terestre acordate NATO si SUA pentru aprovizionarea trupelor din Afganistan.

  • Intr-un an,maxim doi oricum nu vor mai fi trupe NATO in A-stan la nivelul de acum.Si nici razboiul cu Iranul nu va incepe maine.Sunt campanii electorale anul asta.
   Pe de alta parte,NATO in A-stan apara de facto Rusia.Cand NATO se va retrage,Rusia va trebui sa sustina logistic,macar in parte,factorii anti-talibani.

   • … de cind a inceput NATO compania in Afganistan , numarul de persoane care decedeaza din cauza substantelor narcotice in Rusia s-a inzecit…Da ,in parte, prezenta trupelor NATO acolo blocheaza multe forte ostile Rusiei.

    • In 2007 englezii au avut ganduri marete in Helmand si s-au apucat sa distruga culturile de mac.in scurt timp au primit destule mesaje de protest sub forma de ambuscade,rpg-uri etc…cat sa se calmeze.Uimitor cati oameni pot trece la talibani cand sunt arsi la bani.
     Nu stiu cat e cauzalitate si cat e corelatie intre numarul de morti de la rusi si razboi.Am vazut niste poze cu ce face Krokodil din om.Rusii ori se droghezeaza,ori nu.

     • Am vazut si eu intr-un ziar romanesc un tip mancat de drogul asta. Nu zic ca sunt inconstienti si ca nu ii inteleg. Mi-a fost de ajuns cand mi s-a tot replicat (foarte senin): “vorbesti despre ce nu stii. trebuie sa incerci mai intai.”, incat (la fel de senin) sa nu imi pese ca se distrug in mod constient – evident, daca devin violenti as riposta.

      Legat la culturile din Afganistan, de ce dracu au aruncat cu aproape tot ce inventau peste orezariile nor-vietnameze iar peste culturile astora le e frica? Ma indoiesc ca opinia publica ar fi pro-afgani daca le-ar da cu chimicale peste culturile care cauzeaza x numar de morti prin lume. Le este frica de lupta cu afganii? Vietnamezii erau mai blanzi?

      • ”Le este frica de lupta cu afganii? ”

       Da.E off-topic rau de tot,dar sh!t happens.Vezi bre,noi nu suntem acolo la razboi,suntem acolo sa construim natiunea,sa facem un stat afgan viabil bla-bla-bla-bla.Babulanii,sau politically correct vorbind,Anti-Afgan forces, sunt cei care nu vor sa lase paysanu afgan sa se dezvolte material si spiritual,pasnic,cum a facut-o intotdeauna(sper ca sarcasmul e evident).De aceea noi,ISAF,il pazim de oamenii rai,care daca ajung la putere,vor inchide scolile pt. fetite(lucru adevarat) vor falimenta reprezentanta Gillete(iar adevarat) si vor sustine pe raposatu’ Bin Laden& amicii lui inca vii(lucru care-i cu dus si intors).

       In practica,paysanu asta de-l aparam castiga 4-500 verzisori la hectaru de grau,daca e anul bun(prin Helmand e aproape tot timpul vreme propice) dar munceste de se c..a pe el.La hectarul de mac,gheseftul incepe de la 1000$/ha,munca e putina,stresul mic,intrucat scarba de planta e rezistenta si nepretentioasa.De altfel,cand e sezonul de lucrari(la semanat si toamna la recoltat) cafteala se reducea ca intensitate in anii precedenti.Toti zilierii mergeau la camp.Cand se gata munca si banii,baietii se angajau la babulani,traficanti si alti patroni care au nevoie de brate de munca sa tina kalashul.
       Banii adevarati insa incep de la procesatori si intermediari.Deci taranul afgan are asta in comun cu cel roman.Babulanii,traficantii si reprezentantii guvernului Republicii Islamice Afganistan nu prea se pot deosebi unii de altii in faza asta de incasat bani.Deosebirea incepe cand e vorba de furat banii din sponsorizarile externe.Unii ii fura cinstit,pe fata,iar ailalti au nevoie de cativa interpusi.

       Sa dai cu agentul portocaliu peste cultura e calea cea mai sigura(dovedit practic) sa ai un razboi adevarat pe cap.Ceea ce ar falimenta vrajeala vanduta alegatorului,care nu stie multe,dar sa stie sa ”make love,not war”.

       In concluzie,toata povestea cu A-stanul e un fiasco de la un cap la altul.Suntem si f….i si cu banii luati,la propriu.

  • Gresit., nu a contat in anii 90… cind toata elita rusa slujea americii si duceau banii in america, atunci americanii laudau pe Eltin,De acum incolo incepe sa conteze,odata cu intarirea economica si militara.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: