Peste douăzeci de roboți deminori vor intra în dotarea trupelor de geniu ale Rusiei în cadrul programului de achiziții din anul 2020, a informat recent ministerul rus al Apărării.

Uran-6

Uran-6

“By late 2020, the engineering troops are set to receive 22 Uran-6 upgraded multi-purpose robotic mine-clearing vehicles.”

În cadrul planului de achiziții pentru apărare, producătorul a furnizat deja 12 roboți modernizați către unitatea de stocare din Regiunea Moscova. De aici, roboții vor fi trimiși către trupele de geniu ale Districtelor Militare Vest și Sud.

Roboții Uran-6 modernizați sunt vehicule multirol fac parte dintr-un sistem care include camioane Kamaz cu opt roți (pentru transportul roboților) echipate cu o platformă specială și un sistem de ridicare. Platforma reduce timpul de pregătire a robotului la circa 3-4 minute.

Vehiculul Uran-6 este proiectat să execute breșe în câmpurile de mine antipersonal și să execute deminare pe zone în mod de lucru telecomandat. Robotul deminor poate executa curățirea unui câmp de mine de la o distanță maximă de un kilometru față de operator.

Iulian Iamandi