Rusia întărește gruparea militară din regiunea Kaliningrad cu un regiment dotat cu avioane de vânătoare, în răspuns la concentrarea de forțe NATO în regiunea Mării Baltice.

Suhoi Su-27

Suhoi Su-27

“As part of the naval aviation of the Baltic Fleet (BF), a fighter regiment has been formed, which is armed with Su-27 aircraft.”

Serviciul de presă al Flotei Baltice a comunicat recent că piloții regimentului de vânătoare din cadrul aviației navale a flotei Mării Baltice din regiunea Kaliningrad au dezvoltat tehnici de pilotare și elemente de luptă aeriană pe avioane tip Suhoi Su-27.

În particular, piloții din regiment au descoperit ținte și au simulat respingerea acțiunilor de ocupare în forță a bazei aeriene de către o forță convențională.

Recent a fost anunțată și întărirea cu un regiment de tancuri a Corpului 11 Armată al Forțelor de Coastă și Terestre din cadrul Flotei Mării Baltice.

Iar anul trecut, o brigadă de rachete din vecinătatea Kaliningradului a fost reechipată cu sisteme de rachete operativ tactice tip Iskander-M.

Iulian Iamandi