Marină

Rusia: Infanteria Marina a Flotei Marii Negre executa un exercitiu de desant amfibiu

Infanteria Marină rusă aparținâng Flotei Mării Negre, prin componentele staționate în Crimeea și Regiunea Krasnodar, a intrat în alarmă și a efectuat îmbarcarea personalului și tehnicii de luptă pe nave mari de desant amfibiu, ca și stadiu final al verificării pregătirii de luptă din perioada iernii.

Saratov

Saratov

Biroul de presă al Flotei Mării Negre a comunicat:

“At the initial stage of the exercise, the marine infantry formed combat hardware convoys and made marches to the areas of embarking on the large amphibious assault ships Tsezar Kunikov, Azov and Saratov. Upon embarking on the large amphibious assault ships, the personnel complied with the embarkation time limits, following which the ships deployed to the sea and formed a naval group at sea.”

În etapa următoare a exercițiului, navele de asalt amfibiu vor executa foc cu artileria de la bord împotriva unui inamic simulat sub forma unor ținte amplasate pe țărm. Focul de artilerie va fi urmat de un asalt amfibiu într-un poligon situat pe țărmul Mării Negre.

“The exercise is running in accordance with a plan of control inspection of the Black Sea Fleet’s forces for the winter training period under the single tactical design of the final check of the Southern Military District’s troops.”

A precizat Biroul de presă al Flotei Mării Negre.

Iulian Iamandi

6 Comments

    • Nu cred ca se pune problema unei confruntari 1:1 cu Rusia ca nu am avea nici o sansa. De fapt cred ca nu am avea nici una cu multi altii precum turcii si chiar ucrainienii. Norocul nostru este ca acum Rusia este prea ocupata cu Ucraina ca sa ne mai bage in seama. Intrebarea este ce se va intimpla pe urma, cand situatia din Ucraina se va stabiliza.

      • Exact ăsta e și punctul meu de vedere, conform ”dacă vrei pace, pregăteste-te de război”. Nu e cazul ca Rusia să ne atace, mai ales că suntem într’o alianță, dar așa cum se știe din istorie, alianțele se mai aschimbă. Adevărul este că suntem nepregătiți și economic și militar și politic.

        • Rusia, daca ne va ataca, nu o va face din exterior. Ar fi mult mai usor sa se foloseasca de minoritatile din Romania pentru asta si sa ne faca probleme dupa “modelul” Kosovo. In felul asta nu ar risca nimic si nici nu am fi “acoperiti” de tratatele externe pentru ca ele nu se aplica unor conflicte interne.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: