Varshavyanka class improved Kilo submarine

Şantierul Naval al Amiralităţii din St. Petersburg va pune chila unui nou submarin diesel-electric din clasa Varshavyanka, pentru Flota Rusă a Mării Negre.

Submarinul, ce se va numi Stary Oskol, va fi al treilea dintr-o serie de şase submarine Varshavyanka, aşteptate să se alăture flotei până în anul 2016.

La primul submarin, Novorossiisk, construcţia a demarat în August 2010 şi a fost urmat de către Rostov-on-Don în Noiembrie 2011.

Clasa Varshavyanka este o versiune îmbunătăţită a clasei Kilo şi beneficiază de rază acţiune mai mare, abilitatea de a lovi ţinte aflate pe uscat, la suprafaţa apei, ţinte aflate în imersiune, precum şi de tehnologii avansate care fac submarinele acestei clase mai greu de descoperit.

Aceste submarine sunt în principal destinate misiunilor anti-navă şi anti-submarin, în ape relativ puţin adânci.

Cu un echipaj de 52 submarinişti, pot atinge o viteză de 20 noduri în imersiune şi au o autonomie de 400 mile marine cu propulsie electrică şi abilitatea de a patrula timp de 45 zile.

La acest moment mai există un singur un singur submarin operaţional din clasa Varshavyanka, Alrosa, aflat în serviciu în cadrul Flotei Mării Negre. Alrosa a devenit operaţional în anul 1990.

Submarinul Alrosa

Pe la începutul lunii Februarie a acestui an, comandantul Flotei Mării Negre – Contra Amiralul Alexander Fedotenkov anunţa că Rusia intenţionează dotarea acestei flote cu şapte submarine diesel-electrice moderne din clasa Project 636.3 până în anul 2017.

“We will receive the first three subs in 2014, one more – in 2015, and the last two – in 2016 to form a full-size submarine brigade in the Black Sea Fleet,”

De asemenea, Fedotenkov spunea că Flota Mării Negre va primi în perioada menţionată şi fregate aparţinând clasei Krivak IV.

Sursa: RIA Novosti şi RIA Novosti

Cu Georgia scoasă din schemă şi dotările insuficiente ale României şi Bulgarie, presiunea NATO cade pe Turcia.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.