tancuri rusesti

Testoase rusesti

Nave de lupta rusesti si trupele de uscat au executat trageri cu munitie de razboi in regiunile vestice Kaliningrad si Leningrad, a comunicat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii.

Aplicatiile sunt parte din testarile la alarma ordonate de catre presedintele Vladimir Putin saptamana trecuta si mai ales intamplate in plina criza internationala galopanta.

Ceea ce, era si de asteptat sa se intample… incordarea muschilor prin simulari de sah in diferite zone ale hartii.

Putin personal a descalecat sa vada cu proprii ochi puterea emanata de vitejii “davai ceas” care spre finalul aplicatiei au executat un desant aerian… numai ca, din pacate, misiunea a fost anulata din cauza viscolului.

Purtatorul de cuvant al Districtului Militar Vest, care se invecineaza cu Ucraina…. apropos, a comunicat ca au fost utilizate mai multe tipuri de sisteme de arme, incluzand aici trupe terestre, tancuri, artilerie navala si rachete sol-aer.

Flota Baltica a executat foc asupra unor tinte aeriene, navale si terestre, care simulau fortele inamice, inclusiv tancuri, avioane si submarine.

Cu cateva zile in urma ministrul rus al Apararii, Sergei Shoigu, a declarat ca inspectia la alarma a implicat punerea in miscare a peste 150 000 de militari. Dar, evident, treaba asta n-are a face cu evenimentele din Ucraina.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –