Forțele Aerospațiale ale Rusiei au recepționat încă o tranșă de avioane de atac Suhoi Su-34, transferul având loc la Fabrica de Avioane V. P. Chkalova din Novosibirsk, conform unui comunicat de presă al Rostec.

Avioanele fac parte dintr-o comandă de stat, iar Rostec nu a dezvăluit numărul de avioane din această tranșă dar s-a menționat faptul că acestea au trecut testele de acceptare și sunt gata de luptă.

Suhoi Su-34 este principalul avion folosit de către Rusia în misiunile de atac asupra Forțelor Armate Ucrainene în zona Districtului Militar Nord.

Avioanele Su-34 sunt foarte manevrabile și au capabilități impresionante de luptă care le permit să îndeplinească mai multe tipuri de misiuni.

Începând cu anul 2021 Rusia recepționează avioane modernizate Su-34M, iar până în anul 2027 această țară va dispune de 76 astfel de avioane.

… sau mai puține, ținând cont de pierderile suferite până în prezent în războiul de invazie asupra Ucrainei, ba chiar ar trebui să luăm în considerare că până la Pace vor mai pierde avioane Su-34 și Su-34M.

Iulian Iamandi