Topol-M ICBM SS-27 Sickle-B

Topol-M ICBM SS-27 Sickle-B

Rusia a executat o lansare-test cu o racheta balistica intercontinentala (ICBM) tip Topol-M (SS-27 Sickle-B), a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului Apararii.

Racheta a fost lansata de la centrul de testare Kapustin Yar situat la circa 450 kilometri distanta de granita estica a Ucrainei. Lansarea coincide cu… dar mai bine sa lasam in original, ca e mai draguta exprimarea:

The launch coincided with reports of large deployments of apparently Russia-commanded troops in Crimea, which President Vladimir Putin denied on Tuesday.

Igor Yegorov, purtatorul de cuvant citat, a afirmat ca lansarea a avut loc la ora 22.10 – ora Moscovei (06.10 p.m. GMT) de la poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrahan.

Spokesman Igor Yegorov said the launch took place at 22:10 Moscow time (6:10 p.m. GMT) from the Kapustin Yar testing range in southern Russia’s Astrakhan Region. Yegorov a anuntat ca lansarea a fost una reusita si ca s-a urmarit testarea imbunatatirilor aduse rachetei intrate in serviciu in 1985.

RS-12M Topol (cod NATO SS-25 Sikle) este o racheta balistica intercontinentala cu un singur cap de lupta, capabila sa atinga tinte aflate la 10 000 kilometri. Racheta poate fi echipata cu un cap de lupta nuclear de 550 kilotone.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –