Grupări navale ale Flotei Mării Negre și a Flotilei Caspice vor executa trageri de luptă în cadrul exercițiului declanșat la alarmă

Iaca, rușii scot navele militare la alarmă, la bățul de chibrit – să zic așa – apoi se deplasează în raioanele desemnate și dau cu foc în ținte. Ce poate fi mai liniștitor, în plină criză între vecinii noștri?

Crucișătorul Moskva

Crucișătorul Moskva

Ce poate fi mai liniștitor? Ar fi prins bine niscai declarații de cal mare din partea ministrului român al Apărării, numai că dumnealui nu le face nici măcar de cal mic.

Măcar e hazliu.

O fi și treaba asta parte a războiului psihologic…

Așa arătăm oficial, ca în bancul cu steagurile, că ni se fâlfâie. Lângă noi, rușii n-au scos la manevre decât șase mii de militari și tehnica aferentă.

“A live-fire exercise will be held involving all types of aircraft, missile battalions and naval task forces of the Black Sea Fleet and the Caspian Flotilla.”

E sexi rău exercițiul rușilor, nu? Nu-s numai navele…

Unitățile Armatei 58 au intrat în stare de alertă și au pornit în marș către poligoane în cadrul unei verificări la alarmare.

Exercițiul ăsta va ajuta la o concluzie.

Pentru ei, adică pentru ruși, se va verifica capabilitatea trupelor de executare a misiunilor după desfășurarea acestora la distanțe mari.

Pentru noi, adică pentru potențialii targhetați, va fi nasol.

O să vedem cât de repede se mișcă și ce pot face ajunși la fața locului.

Evident, e bine. E liniște și e ok, e foarte ok… cum se spune la București.

Probabil că vom fi dați afară din NATO și din UE până când Criza Ucraineană va avea un sens clar.

Din cauza lui Vasile Dîncu, desigur.

Iulian Iamandi