Unități din Districtul Militar Sud au luat parte într-un exercițiu bilateral tactic la nivel de companie în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd situată în sudul Rusiei. Scopul exercițiului a fost executarea de operații într-un mediu contaminat nuclear, biologic si chimic.

Tancuri rusesti in poligon

Tancuri rusesti in poligon

Departamentul de presa al ministerului rus al Apărării a informat că:

“În marșul către zona desemnată, militarii au exersat contracararea atacurilor aeriene simulate, abordarea zonelor contaminate și traversarea unor zone cu bruiaj puternic.”

Unități de artilerie dotate cu sistemul de artilerie autopropulsată 2S34 Khosta calibrul 120 de milimetri au executat foc indirect asuprațintelor care simulau forțele inamice adăpostite într-o localitate.

Apoi, unități de infanterie motorizată au încercuit localitatea și au executat foc cu armamentul de pe mașinile de luptă ale infanteriei BMP-3, sprijinite cu tancuri T-90A.

La final, asaltul a…

Eh, de aici vă invităm pe canalul nostru de Youtube să ascultați un nou podcast fix pe subiectul acesta. Și un bonus chiar, o scurtă analiză… dar nu zic mai mult.

V-am spus până acum despre contul de Instagram Resboiu? Avem trei sute nu știu cât de poze pe Instagram. Și numai una e cu pisici, parcă. În rest, sunt de prin poligoane, de pe mare, din aer, cu forțe pentru operații speciale și regulați.

Ne știți, noi chiar facem teren. Nu vorbim din poze, dar facem poze.

Haideți să vedeți ultima imagine postată pe Instagram până la momentul publicării acestui material:

MLI-84M Jder HQ

MLI-84M Jder HQ

Vă invităm să vă abonați nu doar la canalul nostru de Yotube, ci și la Resboiu pe Instagram. Cu un click aici, apoi acolo pe Follow.

Iulian Iamandi