Aspect de la ceremonia de repatriere din misiune a Grupului romanesc intrunit de forte pentru operatii speciale ROUSOTG1 din Afganistan
Comunicat nr. 7
Data: 08.01.2013
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, şi directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş, au participat marţi, 8 ianuarie, la ceremonia de repatriere din misiune a Grupului românesc întrunit de forţe pentru operaţii speciale (ROUSOTG1) din Afganistan, la sediul Batalionului Operaţii Speciale “Vulturii”.
“Aţi executat misiuni într-un mediu extrem de complex şi periculos alături de aliaţii noştri din Afganistan. Sunt mândru de rezultatele dumneavoastră şi vă doresc din toată inima Bine aţi sosit acasă!”, le-a spus ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, militarilor întorşi din Afganistan.
Ministrul Mircea Duşa le-a mulţumit familiilor militarilor pentru rezultatele deosebite şi a apreciat activitatea comandantului detaşamentului.
“Le mulţumesc membrilor familiei care au dus greul, care au fost singuri, care au făcut eforturi atât timp cât soţii sau copii au fost plecaţi în Afganistan pentru ca aici, acasă, să fie linişte şi cei care se aflau în Afganistan să se gândească numai la misiunea pe care o aveau de îndeplinit”, a mai spus ministrul Duşa.
Timp de peste şapte luni, militarii detaşamentului românesc de operaţii speciale au executat misiuni de asistenţă militară în sprijinul forţelor de securitate afgane şi alte misiuni specifice forţelor speciale orientate spre neutralizarea grupurilor insurgente care acţionează în partea de Est a Afganistanului.
Pentru faptele lor deosebite, membrii detaşamentului au primit numeroase distincţii din partea autorităţilor româneşti şi americane, iar un subofiţer a fost decorat cu Medalia Naţională Pentru Merit, clasa a III-a, cu însemn de război.
Biroul de Presă
Bine aţi revenit! Interesantă poza asta:
– Iulian Iamandi –
Fain poligonul 😀
Asta vroiam sa spun si eu , dar pe unde o fi ascuns ? 😛
Sper sa nu ma insel dar poligonul din imagine nu apartine cumva de SRI?
Stiu ca prin 2000 au inaugurat un poligon subteran, se spunea ca ar fi fost singurul si cel mai modern la acea data din Europa de Est.
SRI stiu ca ar avea o baza de antrenament destul de mare la Gradistea, posibil sa fie acolo sau in alta locatie, habar nu am.
Sau..
http://www.amosnews.ro/arhiva/tg-mures-se-va-construi-un-poligon-miltar-subteran-29-03-2004
Observ si o oarecare lipsa de standardizare in alegerea echipamentului personal: bocancii sunt de cel putin doua tipuri, vestele, nu sunt cele standard…
Probabil ca este si din cauza ca task group-ul este format din mai multe culori de basca. 😉
Super.De aia sunt FOS,sa aiba fiecare ce i se pare lui util.Pariul meu cu mine e ca ce vezi pe ei e cumparat de ei sau la schimb cu pretinii.
Probabil ca fiecare si-a luat ceea ce a crezut el ca i se potriveste mai bine stilului de lupta, si li s-a dat ca sa aleaga, daca ei si le-au cumparat in schimb avem o alta mare problema ca stat….
nu e deloc o problema ca stat, problema a fost cand era obligatoriu sa porti ce-ti da statul
Ba este o problema majora atata timp cat statul Romania nu plateste pentru mechipamentul FOS proprii! Daca oamenii si le-au ales din mai multe posibilitati si statul a achitat nota de plata este perfect, daca oamenii si-au achizitionat echipamentul din banii lor este naspa!
n-am inventat noi felia de paine, si la altii e tot asa
Ai uitat ce rahat a iesit cand a platit statul pentru echipamentele celor de la GSPI Acvila? Si cum le numarau izmenele? Ce OTV-sm a fost atunci… de cate ori imi amintesc, trag cateva injuraturi in gand la adresa desteptilor care au distrus acea unitate de profesionisti.
prea multa standardizare strica in cazul FOS