Nava germană Rottweil, specializată în sprijin cu scafandri, care va participa și la exercițiul naval românesc Poseidon, va intra în componența SNMCMG2.

Nava de sprijin cu scafandri FGS Rottweil

Nava de sprijin cu scafandri FGS Rottweil

FGS Rottweil va părăsi portul de bază Kiel pe 30 Ianuarie și se va alătura Standing Mine Countermeasure Group Two în portul italian Civitavecchia. Nava face parte din 3rd Mine Warfare Squadron, Marina Germaniei.

FGS Rottweil are un echipaj format din 40 de membri, sub comanda Căpitanului de Corvetă Stefan Oeggl. Rottweil va lucra împreună cu parteneri din Polonia, Spania și Turcia, iar în cadrul SNMCMG2 va participa în Marea Neagră la exercițiul Poseidon organizat de România.

În cadrul exercițiului organizat de către țara noastră, vor fi implicați scafandri EOD și drone specializate în contracararea minelor.

La bază, nava FGS Rottweil a fost specializată în vânarea minelor navale (clasa Frankenthal) și a intrat în serviciu în vara anului 1993.

Între anii 2007 – 2008, Rottweil a fot modificată pentru sprijin cu scafandri.

În urma modificărilor, FGS Rottweil a fost înzestrată cu barocameră și platformă pentru scufundări, de la bordul navei putând opera 15 scafandri cu echipamentul aferent.

Nava germană va mai lua parte, tot în cadrul grupării navale NATO, la exerciții programate cu marinele italiană și spaniolă, urmând să revină în portul Kiel în luna Iunie.

Sursa: Naval Today

Iulian Iamandi