Armata Romana Fortele Aeriene Fortele Terestre

România vrea să cumpere rachete Patriot

Patriot

Șeful Departamentului pentru armamente din Ministerul Apărării Naționale, secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică, alături de șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, au anunțat joi într-o conferință de presă că România intenționează să cumpere rachete americane Patriot, informează Digi24. Programul de înzestrare cu sisteme Patriot va începe chiar anul acesta.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată la Smârdan, acolo unde este în desfășurare un exercițiu militar comun româno-american. Această achiziție se va face în cadrul proiectului de înzestrare a armatei, a precizat secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică.

Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice şi de croazieră, iar achiziționarea unui astfel de sistem va încununa apărarea antiaeriană a României, după ce țara noastră a achiziționat și avioane de vânătoare americane F-16, a explicat generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

“Ştiţi foarte bine, s-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F-16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program. Ca atare, sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare a spaţiului aerian al României. În momentul de faţă, sunt în analiză toate opţiunile privind dezvoltarea programului. Important e faptul că el va fi demarat în acest an”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Aricolul complet pe Digi24

21 Comments

 • mai oameni buni PSD a oprit toate programele de achizitii anterioare chiar credeti toate balivernele ,zici ca ambasada rusa are linie telefonica directa cu sediu central PSD

 • Tot niște ‘fierătanii’ expirate și ‘modernizate’ Cezare,ca F-16. Cică sîrbii salivează după S300.

  • vise umede.la 570 mil./baterie cat vor ei sa dea iau maxim pac2gem/t.de fapt astea sunt cele mai potrivite ptr. noi.pac3 e cam dedicata atbm si bateria pleaca de la 1miliard.numai o racheta este 4-4,5 mil.$.si are 64 in lansatoare.

 • cred ca rachetele anti-aeriene sunt achizitia prioritara .fara ele putem sa desfiinam armata ca tot aia e.
  ar urma rachete sol-sol ,de croaziera sau nu,cu raza lunga,care sa targheteze sistemele sol-aer ale inamicului ,sau sa il oblige sa isi cheltuiasca pretioasele rachete anti-aeriene distrugand rachetele noastre.
  pe locul 3 ar veni puitoarele de mine si ied-uri .asta ar fi cea mai ieftina varianta pentru intarzierea unui adversar,dar culmea ,si aici stam prost ,la mine si trupe de geniu.

  • Targheteze? Am mai vazut pe aici conentatori care scriu numele unor tari vecine ca in engleza asa ca nu ma mir

  • Care e inamicul ala pe care putem sa il suprasaturam noi cu rachete de croaziera ca sa isi consume rachetele de aparare anti-aeriana? Bulgaria?

   Noi atacam cu cele 2 rachete de croaziera pe care le vom avea eventual, ei se apara cu cele 2 rachete anti-aeriene pe care le mai gasesc la Rematul lor si apoi declaram meci egal…

 • Cum baaaa , ati indraznit sa faceti anuntu’ inaintea lui El Lider Maximo . Saraci , nu stiau sau au uitat ca anuntu trebuie facut de Partid si de lideru sau nu de orice trepadus de prin minister sau de un general cu patru stele . Ce dracu stiu aia sau se pricep ei la sisteme Patriot ????
  Lideru partidului se pricepe la tot , de la insamantarile de primavara din Teleorman la corvete , drone , avioane , rachete Patriot etc..Banu public trebuie dramuit si cheltuit cu grija de catre Partid de parca bugetu asta e facut din banii lu Dragnea si a lu’ masa….
  Asa ca mai vedem noi cu patrioatele astea cum o sa ramana.. ..daca El Lider Maximo o sa-si dea Ok -ul poate o sa le avem pe aici prin ograda daca nu mai bine , o sa ramana mai multi bani pentru ajutoare sociale si pomeni
  Aaa , era sa uit comisionu’ cat este . “comisionu”….

  • Comisionul este mare, evident! Intrebare intrebatoate…….la inseminari de bovine ovine si bovine se pricepe Voda asta, ca e plin PSD-ul de doritoare? 🙂

 • pe dragnea o sa il trimitem la bulau,la fel ca pe tariceanu ,ponta,flegma aia de melescanu si pe toti tradatori care se opun inzestrarii armatei romane. pe pariu ca dragnea si tariceanu vor pierde. vor fi judecati pentru inalta tradare si ca sunt manipulati de uratul ala cu fata de parizer kuzmin,omul lui futin,

 • totusi vorbind serios un pas normal avand in vedere achizitionarea de F16 si instalarea aegis ashore in Romania ar fi fost urgentarea echiparii de catre lokheed martin a fregatelor si achizitionarea unor corvete care sa integreze si echipament de la acelasi producator ca si al fregatelor iar in plus pt antiaerian si mim patriot dar in epoca de aur dragnea astea sunt vise greu de atins chiar si cu bugetul apararii cu care se lauda ei ,asta probabil va ajunge in buzunarul oamenilor lui dogaru

 • Cumpararea de Patriot (chiar SH) are sens, In primul rand permite operationalizarea Hawk – asta daca mai avem de gand sa le folosim.
  Dupa parerea mea aparerea aia stratificata ar suna asa:
  LRSAM – PAC2
  MRSAM – HAWK si inlocuirea lui la treptata cu NASAMS
  SHORAD – orice altceva in afara de prostia aia numita “Viforul”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: