Ministerul Afacerilor Externe protestează ferm față de incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de 13/14 decembrie a.c., într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. Acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional.

Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri împotriva obiectivelor civile, care încalcă normele de drept internațional umanitar și sunt considerate crime de război.

Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse.

Comunicat de presă al MAE