Airbus H215

Associeted Press of Pakistan informeaza in legatura cu posibilitatea ca Romania si Pakistanul sa coopereze in domeniul productiei de echipament militar.

Ambasadorul Romaniei la Islamabad, Nicolae Goia si Ministrul Pakistanez al Productiei Militare au convenit pentru a creste gradul de cooperare intre industriile de aparare din cele doua state.

Pakistanezii considera ca in momentul de fata industria militara a Romaniei trece printr-un proces de recapitalizare, fiind date ca exempu colaborarile dintre companiile romanesti si cele israeliene si proiectul derulat de catre Airbus la Ghimbav pentru productia elicopterului H215.

Piata de echipement militar pakistaneza poate prezenta oportunitati in numeroase sectoare, armata si industria acestei tari au nevoie de inoiri in cea ce priveste dotarea respectiv oferta de tancuri, transportoare blindate, masini de lupta ale infanteriei, arme de asalt samd.

Industriile de aparare din cele doua tari ar putea colabora in multe domenii, de la  “workshare” pana la investitii in programe derulate in comun.

Un exemplu concret ar putea sa fie marketarea elicopterului Airbus H215M, ce va fi produs in Romania, pe piata pakistaneza.

sursa: quwa.org

– David Victor –