Aviaţie

Romania si operatorii de MiG-21, sau “mandria” de a fi intr-o companie “selecta”

Seamănă a fruntea cozii, nu?

Nu e la mişto. Lista este decupată de pe wiki.

Care mai de care mai săraci, este?

Ei, lasă că o să se schimbe foaia şi vom fi cot la cot cu Venezuela atunci când vom opera versiuni slabe de F-16… de fapt, nu! Venezuela are şi Suhoi Su-30MKV, Flanker-G. Nu ne putem compara noi cu ei.

Încă o dată, ca să se lipească mai bine de retină!

12 Comments

 • Da, daca maine ne-am da-o in parte cu o Venezuela care ar fii prin absurd vacina cu noi ne-am lua-o cu brio, si fara prea mare bataie de cap cel putin in prima faza si cu niste harburi de F 16 in numar de 15-16 tot la fel am pati.

  • Si dintre tarile care apar in lista asta ne-ar putea cotoflengheri. Vietnamul de exemplu, intr-o situatie ipotetica, ne-ar fi deasupra si ne-ar calari muscandu-ne de ceafa.

  • Sa intelegem ca F16 nu este avionul suprem?Mai ales versiunea MLU?Eu credeam ca pilotii rusi se vor urca cu multa groaza in suflet in carlinga lui Su35 si viitorului PAK FA T50, atunci cand se vor gandi la bravele F16 MLU romanesti cu care pilotii romani vor efectua cu siguranta sute de ore de zbor pe an,deci vor fi excelent pregatiti, nu ca si acum, cand zboara sub 30 de ore pe an, ca nu sunt bani, desi ora de zbor costa undeva la 3000USD, nu 7000-10000USD ca si la MLU.

   • Bre ca sa zic un rautacism.

    Care Su-35,care PAK-FA si care MLU ?

    In ianuarie 2012,in discursul despre starea natiunii Medvedev anunta ca :

    Rusia va continua sa sustina masurile de protectie sociala,va marii pensiile,subventiile,ajutoarele sociale,va sprijinii tinerii,locuinte sociale,1 milion de noi locuri de munca(de la stat cel mai probabil),pt tineri va bla bla.

    Asta se intampla imediat dupa primele proteste din Rusia,deci cu alte cvinte si la ei amenintarea vine tot din interior,in conditiile astea FSB-ul sa traiasca(de aia are 200 de mii de oameni),OMON-ul sa bata poporul…asta toba,ce sa faci cu PAK-FA-ul,si Su-35,apropos rusnacii din 2006 se chinuie sa isi cumpere si ei cateva zeci de Su-34 si de atatia ani abea daca si-au tras 16 deci..dai niste bani la popor sa stea aia dracu in casa.

    In conditiile astea Lagarde aia de la FMI zicea ca Rusia este o tara vulnerabila economic datorita acestor dezechilibre,si tot in contextul asta rusii si-au dat afara ministrul finantelor care sa crucit cand a vazut ce vor astia sa faca si se pare ca ar fi carait.

    Si care MLU?

    Din cate am vazut io Portughezii au 20 de F-16 ex-USAF/ANG care au primit kit-ul MLU si inca 20 si ceva F-16 tot ex-USAF/ANG aflate actualmente in conservare care insa nu au primit MLU,fiind doar F-16 Block 15 OCU,care au primit o reanimare/RK la sfarsitul anilor 80 si un mic update care sa le permita lansarea de rachete AMRAAM,nu cred ca noi le vom primii pe alea MLU ci mai degraba din alea Block 15 OCU.

 • Anul asta nu se va lua nimic. Deficitul bugetar a crescut la 1.19% la finalul lunii mai, fata de 0.83% cat era la sfarsitul lui aprilie. “Reducerea cheltuielilor” este noul slogan.

  • E mai bine asa! Ma astept ca sa faca presiuni tanti Merkel si poate si suedezii pentru cumpararea de avioane europene….si poate, poate ne scapam de rable…si de presiunea USA , si Olanda

   • Pai eu zic sa cumparam la anu’ Gripoane NG x48, customizate si fabricate/asamblate partial in RO, iar ceva mai tarziu niste EF (doar-doar ne-or da niste Tranche1 la pret de 1 euro, asa cum le-au dat MIG-29 la polonezi, cand le-or intra Tranche3 🙂 . Sau macar ceva in contul datoriei aleia de 18 mld. euro din WW2 ) iar si mai tarziu F35, daca or fi mai accesibile si ii impacam si pe US!

    Cu offset-ul ne relansam si proiectarea la un IAR-XT supersonic si restul economiei, mai mult sau mai putin militare…

    Gata cu visatul! … dar cine stie?! 🙂

 • sunt dintre cei care au mers pe jos toata viata,… tragand cu urechea!…. cu riscul de a ma repeta, cu cine ne pregatim sa ne batem? parca (poate) ar fi interesant un stol de de IAR subsonice, de ordinul zecilor (sutelor?), dotate cu aer-aer din ultimele generatii, capabile sa apere cerul patriei, nu? ce o tinem coada cu ultimele generatii F si Su si nu mai stiu care? pentru cine? pentru ce? vom fi avangarda NATO? vom fi varful de lance, vom fi extrema tasnitoare? IAR updatate periodic si responsabil si o aparare AA performanta ne poate apara de orice. evident se adauga unchiul SAM, bunica MERKEL. nu stiu ce sustineti, dragi prieteni, murim noi sau ei? ca daca vreti sa murim noi…..mai bine voi!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: