spike mr

Spike-MR

Ministerul Apărării a publicat pe portalul de licitații publice, e-licitatie.ro, un anunț de atribuire (Anunt de atribuire numarul 165751/12.01.2016), care vizează achiziția de sisteme rachete antitanc portabile a căror valoare este de 92,719 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul licitației este consorțiul germano-israelian EuroSpike Gmbh, producator al gamei de rachete antitanc Spike care deja se află în dotarea Armatei Române.

Atribuirea contractului a fost făcută în data de 24.12.2015 și a fost făcut public în data de 12.01.2016, locul de livrare fiind Focșani, conform vocabularului comun privind achizițiile, noile echipamente figurează ca „sisteme de comanda, de control si de comunicatii”.

Tot în data de 24.12.2015 România a semnat un alt contract cu EuroSpike Gmbh cu privire la achiziția de mijloace antitanc, în valoare de 17,9 milioane euro, conform vocabularului comun privind achizițiile, produsele ce urmează să fie livrate figurează ca „rachete ghidate antitanc”.

Cel mai probabil, prin aceste două licitații se va cumpăra sistemul de rachete antitanc portabil Spike-MR.

Începând cu anul 2014, ca urmare a situației tensionate din regiune, oficiali politici și militari români au declarat în repetate rânduri că îmbunătățirea posibilităților de luptă antitanc este unul dintre obiectivele principale de dotare ale Armatei Române.

– David Victor –