Proaspătul numitul ministru al Apărării, expertul Angel Tîlvăr, demn purtător pe mai departe al steagului tatălui său în domeniul securității, un foarte bun cunoscător al limbii engleze, s-a întâlnit la M100 cu o delegație sud coreeană.
Mai exact:
Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a primit miercuri, 9 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, delegaţia Parlamentului şi a Administraţiei programului de Achiziţii pentru Apărare (DAPA) din Republica Coreea, condusă de Lee Hun-Seung, membru al Adunării Naționale și președinte al Comisiei Naționale de Apărare.
Principalele subiecte de pe agenda discuțiilor au inclus stadiul dezvoltării relațiilor de cooperare militară între România și Republica Coreea, în contextul semnării unei noi Scrisori de Intenție, document prin care au fost stabilite reperele încheierii unui Acord cadru de cooperare.
Extras din comunicatul de presă al Ministerului Apărării Naționale.
De acorduri cadru avem buzunarele pline, la fel ca de planuri și promisiuni.
Dar, noi nu suntem polonezi. Nu?
Polonezii n-așteaptă să treacă războiul ruso-ucrainean, cum pare că fac liderii Patriei noastre.
Polonia a semnat cu Republica Coreea contracte ferme pentru 1000 de tancuri K2, 672 autotunuri K9 de 155 mm, 48 de avioane pentru antrenament avansat și luptă FA-50, la care se adaugă 288 de sisteme MLRS Chunmoo.
Producția militară nu mai e ca în ww2, iar cozile de comenzi sunt lungi. Producția trebuie să meargă spre Ucraina, spre țările producătorilor și spre export – da, nu suntem singurii care așteaptă.
Coreea de Sud este soluția pentru România și alte țări.
Poate și Japonia.
În rest, cozile sunt lungi.
Ah, da, există și Turcia. Aici însă… subiectul este mai delicat.
Până în viitor însă, avem vorbe.
Ne apără Dumnezeu! 😉
Iulian Iamandi
In afara de tancuri (K2) si avioane de antrenament (FA-50) nu vad ce am putea cere. Nu sunt fan K9 (sau oricare senilate), iar pe naval tocmai ce plecasera si au venit olandezii in locul lor.
Cat despre productie – mai dam vreodata drumul la fabrica aia de pulberi sa facem munitie de 152 si poate 155?
Noi asteptam sfarsitul razboiul in UCRAINA si comandam . Pana atunci avem scrisori de intentie si vorbe dulci si limbaj de lemn in domeniul comunicari de la MAPN. Corvete vedem ce si cum ,tancuri ( poate pomana de la americani ) sisteme AA diverse ne mai gandim. Dar la vorbe ii batem si pe rusi si pe chinezi. Asa ca la mai multe.
Noi asteptam sfarsitul razboiul in UCRAINA si comandam . Pana atunci avem scrisori de intentie si vorbe dulci si limbaj de lemn in domeniul comunicari de la MAPN. Corvete vedem ce si cum ,tancuri ( poate pomana de la americani ) sisteme AA diverse ne mai gandim. Dar la vorbe ii batem si pe rusi si pe chinezi. Asa ca la mai multe.
diferenta intre polonezi si noi,am fost amandoua tari in Coreea de Sud si am semnat scrisori de intentie ,dupa au venit si coreenii in vizita la noi ,la polonezi au semnat contracte,la noi au semnat din nou ce au semnat in coreea ,iar avand in vedere cantitatile farmaceutice pe care le achizitionam noi pt dotarea armatei chiar nu avem ce lua de la ei
Oare nu ne costa mai putin sa redeschimem ce din prostia noastra am inchis .Un tanc indiferent de cine este produs ,daca incape pe mana dronelor e varza .Fabrica de tancuri de la Bucuresti a produs tancuri foarte bune si sigur ar putea sa mai produca .OK, putem cumpara licente de executie ,avantajul ar fi ca dam de munca poporului Roman , NU FACEM BURTA MARE ALTORA .La fel si pentru celelalte produse .Industria de aparare Romaneasca ,a fost si va ramane una cu referinte bune ,asa ca ar trebui facut ceva in sensul asta ,nu sa cersim si sa stam cu mana intinsa .