nurol ejder

Nurol Ejder Yalcin

Reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) au discutat, miercuri, cu o delegaţie a companiei turce Nurol Makina despre etapele cooperării cu industria de apărare din România în ceea ce priveşte fabricarea de mijloace de transport, blindate şi neblindate 4X4, informează MECT.  

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Sorin Encuţescu, a discutat cu Huseyin Aykol, general manager Nurol Makina – România şi cu Olcay Kizil, consultant tehnic. În cadrul întâlnirii s-a analizat stadiul demersurilor întreprinse şi etapele parcurse în vederea realizării unei cooperări cu industria de apărare din România.

Compania Nurol va supune atenţiei părţii române un proiect de acord de cooperare în domeniul industriei de apărare care, potrivit uzanţelor, va fi analizat şi armonizat conform cerinţelor operaţionale ale structurilor din cadrul SNAOPS (Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă). Proiectul de acord va urma apoi procedurile de avizare necesare. 

sursa: economica.net

Discuțiile de la Ministerul Economiei vin după ce in 2014 a fost emis un RFI pentru achiziția a 500 de mașini blindate 4×4, 500 mașini neblindate 4×4 și 200 mașini neblindate pentru transport persoane.

Nurol Makina oferă 2 vechicule 4×4, respectiv Nurol Ejder Yalcin 4×4 și Ilgaz 4×4 (vehicul destinat în principal forțelor de ordine).

Nurol Ejder Yalcin este un vehicul blindat 4×4 ce poate transporta 11 persoane, are o masă maximă de 12.000-14.000 Kg, atinge o viteză maximă de 110 Km/h, o autonomie de 600 Km, dispune de un motor cu o putere de 300 CP, poate fi înarmat cu mitraliere calibru 7,62 mm și 12,7 mm, tun antiaerian 25 mm sau un lansator de grenade calibru 40 mm.

– David Victor –