Ministrul Apărării plusează cu trei fregate, alături de cele trei submarine. Despre care, n-a uitat.

Cea mai veste mare, de după submarine, Patriot, HIMARS, F-16 în plus, rachete de coastă, transportoare, camioane, etc. Random.

Nu-mi vine să cred.

Pe bune, nu e film?

Economia duduie, înflorește toată țara, ținutele combat nu se mai decolorează, văd români fericiți pe stradă. Bunicule, am ajuns?

După a doua țigară, l-am sunat pe Marius și i-am dat vestea. “Bă, ești nebun?”

Să tragem linie și să ne udăm cu apă, apoi să revenim la sobrietate.


Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru jurnalistul Radu Dobrițoiu că înzestrarea Armatei României va continua cu noi programe dacă se va realiza o gestionare eficientă a fondurilor și se vor obține finanțări și din partea fondului european de apărare.

Mihai-Viorel Fifor

Mihai-Viorel Fifor

Toate proiectele includ industria românească de apărare. Ei, detaliul acesta este unul magnific. În teorie. Cât ne-or ține puterile, priceperea și reânvierea… sunt aspecte care țin de realism.

Până la fregate, Fifor a menționat proiectul de achiziție a elicopterelor de transport și a celor de atac, elicoptere care este posibil să fie plătite cu finanțare din fondul european de apărare.

Acum despre fregate…

Concepția dotării cu încă trei fregate, declară ministrul Fifor, este deja discutată cu Statul Major al Forțelor Navale și este gata, urmând să fie propusă în CSAT și Parlamentului României.

Spre deosebire de programul de achiziție a trei submarine, unde concepția este aproape gata, mai precizează ministrul.

Și, mai spune Fifor, cele trei fregate vor fi construite în România.

La final, ministrul zice ceva și despre tancuri. Însă, va trebui să dați un click aici pentru a citi interviul realizat de către Radu Dobrițoiu.

Iulian Iamandi