RIM 166

RIM 166

US Navy a efectuat trageri reale in cadrul flotei americane cu racheta modificata a Raytheon – RAM Bk 2. Tragerile au fost efectuate de la bordul LPD 24 USS Arlington si fac parte din DT/OT Development / Operational Testing program.

Cele 2 rachete RAM Block 2 au angajat tinte care simuleaza atacul atat subsonic cat si supersonic al unor rachete antinava impotriva flotei USN.

The first RAM Block 2 firing from a U.S. Navy ship is the culmination of a very strenuous government and industry test program,” afirma vicepresedintele Raytheon Missile Systems – Rick Nelson care se mandreste cu un produs care a distrus 4 tinte din 4 in timpul DT/OT.

Tinta US Navy este de a atinge in 2014 Initial Operational Capability pentru sistemul modernizat la standardul Block 2 care cuprinde un sistem de control independent al actuatorilor pe 4 axe, un motor racheta mai performant care duce totodata la marirea razei de actiune efective si o crestere a manevrabilitatii rachetei in special in faza terminala.

Racheta poate fi folosita pentru combaterea unor multitudini de tinte de la rachete de croaziera, rachete antinava, elicoptere stationare sau nu, avioane, drone, si nave mici de suprafata.

Capul de cautare este de tip “ Fire and forghet” dual mode pasiv cu radiofracventa si ghidare infrarosu putand fi folosit la angajarea simultana a mai multor amenintari.

Raytheon si partenerul german RAMSYS Germania au primit din partea US Navy un contract initial de 61 de rachete RAM Block 2 in decembrie 2012 dublat la inceputul anului de un contract de 445 de rachete destinate German Navy.

P.S:

Se pare ca US Navy ia tot mai in serios amenintarile venite din partea noilor rachete antinava supersonice fabricate de rusi, indieni si chinezi, rachetele precum Yakhont, BrahMos, Club K/S si C 803 nu lasa un timp de reactie prea mare (de ordinal secundelor mai exact ) sistemelor CIWS bazate pe tunuri cu frecventa mare de tragere.

Strategia apararii navale a NATO se schimba – noi oare cum o sa reactionam?

Stirea o gasiti aici

– Marius Fenchea –