Fostul si noul Ministru Rus al Apararii: Serdyukov si respectiv Shoigu (colaj via RIA)

Ieri Presedintele rus, Vladimir Putin l-a demis din functie pe Minstrul Apararii Anatoly Serdyukov. Locul acestuia a fost luat de Sergei Shoigu, fost Ministru al Situatiilor de Urgenta si fost Guvernator al regiunii Moscova.

Conform declaratiilor lui Putin, Serdyukov a fost demis pentru a crea premisele necesare unei anchete obiective in cazul acuzatiilor de frauda ce inconjoara Oboronservis, firma de stat din subordinea Ministerului Apararii.

Scandalul e legat de vanzarea, la preturi infime, a terenurilor ce apartineau Oboronservis (cine ar fi crezut ca si rusii au probleme cu imobiliarele??!)

In prezent se afla in derulare cinci anchete in care sunt implicati fosti subordonati ai lui Serdyukov. Osboronservis, companie a Ministerului Apararii, e acuzata ca a deturnat din banii Armatei 3 miliarde de ruble (aproximativ 95 milioane de fosnitori verzi) in urma unor fraude imobiliare.

Serdyukov face parte din cercul de apropiati ai lui Putin, fiind cunoscut faptul ca acesta s-a inconjurat de oameni din “vechea gasca” de cunoscuti, de pe vremea cand isi facea veacul prin Sankt Petersburg, orasul sau natal.

Serdyukov a inscris Ministerul pe care la condus pe calea reformei, mai ales dupa inerventia din 2008 din Georgia. Faptul ca a declasat mai multe achizitii de tehnica militara din exteriorul Rusiei nu a picat tocmai bine la stomacul unora dintre colaboratorii lui Putin cum ar fi Vicepremierul Dmitry Rogozin sau Sergei Ivanov, fost Ministru al Apararii si actual sef de Cabinet la Kremlin.

Via LENTA

PS:

Mai mult ca sigur reactia lui Putin este exagerata. Cu siguranta ca Serdyukov si subordonatii lui implicati in afacerile imobiliare cu terenurile Oboronservis, incercau sa suplimenteze bugetul de achizitii al Ministerului, prin valorificarea terenurilor nefolosite din patrimoniul acestuia…

 

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;