Armata Romana Fortele Terestre

Reublica Centrafricana, venim! Venim?

Stindardul re recunoastere al SMFT

Stindardul re recunoastere al SMFT

Armata română va trimite între 30 şi 50 de militari la operaţiunea Uniunii Europene în Republica Centrafricană, informează surse diplomatice citate de AFP.

Mai multe state europene intenţionează să trimită militari la operaţiunea de stabilizare din Republica Centrafricană.

În afară de Franţa, alte cinci state membre UE au propus contribuţii “substanţiale” la misiunea de menţinere a păcii.

Autorităţile din Polonia au anunţat că ar putea trimite 140 de militari, un număr aproape echivalent cu cel al trupelor franceze.

Georgia, stat aspirant la integrarea europeană, propune trimiterea a peste 100 de militari.

Un alt contingent ar putea fi format, potrivit AFP, din militari trimişi de România, Estonia, Letonia şi Portugalia. Fiecare dintre aceste ţări ar urma să contribuie cu câte 30 – 50 de militari.

Mii de oameni au murit, în aproape un an, în confruntările din Republica Centrafricană între miliţii musulmane şi creştine.

Sursa: Stiri pe surse

Ramane de vazut, ca s-a mai “vorbit” despre trimiteri de militari romani in Siria si Mali.

 

– Iulian Iamandi –

6 Comments

 • Nu inteleg de ce nu se merge pe ideea ca fiecare tara sa trimita macar triplu decat se trimite acum.Stiu ca greul acestei operatiuni este dus de francezi, celelalte tari avand doar o prezenta simbolica in zona, insa sa mergi doar cu 30 de oameni sa faci ordine in aceasta republica africana mi se pare putin.

  • Nu inteleg de ce nu sta fiecare la casa lui si sa ii lase pe bananierii aia sa isi rezolve singuri problemele. Ce naiba treaba are UE-ul in centrul Africii?

 • sorin pai normal sa fie franta de vreme ce a fost colonie de-a lor
  si de vreme ce printre primele chestii “deranjate” au fost mine si facilitati de-ale Areva care au trebuit inchise
  http://www.areva.com/FR/actualites-10091/note-aux-redactions-areva-n-a-pas-d-activite-en-republique-centrafricaine.html

  eu sunt curios cum o sa ducem noi 30 de militari cu echipament pana acolo

  o sa fie un test bun, mai ales logistic, pentru o forta militara a UE, sa zic 500 de militari cu francezi polonezi georgieni romani etc – cum ajung acolo cu tot cu echipament ? cum ii aprovizionezi ?

  • Nu va fi nici un miracol,francezii au demult baza si trupe in zona.Problema principala este in legatura cu ce ROE vor merge trupetii acolo.Asta e razboiul african tipic,in care salvezi o mama cu un copil in carca impuscand o mama cu un copil in carca si o maceta in mana.
   Despre capacitatile UE presupus a fi testate expediind un batalion in Africa…

 • Domnule Iamandi, aţi auzit (citit) anecdota cu ziarul perfect? Era vorba de un număr al unui ziar care nu trebuia să conţină nici măcar o greşală. Din păcate, corectorii nu s-au uitat la titluri …

 • Deşi România era unul dintre statele despre care se vehicula încă de la începutul anului că s-a angajat să trimită (30-50 de) soldaţi în RCA, ţara noastră nu figura, miercuri, pe lista statelor contributoare. gândul l-a întrebat pe comandantul operaţiunii europene în RCA, generalul Philippe Ponties, dacă zvonurile privind o răzgândire de partea României, în contextul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, sunt adevărate. „Prefer să las autorităţile române să clarifice acest aspect”, a spus generalul Ponties, care a ales să comenteze că planificarea acestei operaţiuni a fost îngreunată de evenimentele din Ucraina. „În mod cert”, a subliniat francezul.

  http://www.gandul.info/international/inainte-de-crimeea-traian-basescu-i-a-facut-o-promisiune-militara-lui-francois-hollande-pe-urma-s-a-razgandit-12398122

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: