Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, a facilitat repatrierea vineri, 17 aprilie, a unui militar al Republicii Moldova care face parte din Misiunea UE de Instruire în Mali.

Carpathian Pumas - Mali 2020

Carpathian Pumas – Mali 2020

Revenirea în siguranță a acestuia, alături de colegi români care au asigurat prima rotație a Detașamentului „Carpathian Pumas” în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), a fost realizată cu o cursă aeriană specială pe ruta Gao – București, operată de compania românească TAROM.

Totodată, cu sprijnul Ministerului Apărării Naționale, a fost asigurat tranzitul pe teritoriul României și transferarea militarului din Republica Moldova la Punctul de control și trecere a frontierei Albița.

Aceste demersuri reconfirmă angajamentul României de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor din Republica Moldova și se adaugă demersurilor consecvente ale autorităților române de a asigura repatrierea în siguranță a cetățenilor din Republica Moldova.

 

Biroul presă