Renault Trucks Defence (RTD) Sherpa Lightt

Renault Trucks Defence (RTD) Sherpa Light

Direction générale de l’Armement a lansat pe 30 Decembrie 2015 catre Renault Trucks Defence (RTD) o comanda pentru 443 de vehicule pentru fortele speciale, conform unui anunt dat publicitatii pe 7 Ianuarie.

Comanda se refera la 241 Light Special Forces Vehicles (vehicule usoare pentru fortele speciale), 202 Heavy Special Forces Vehicles (vehicule grele pentru fortele speciale), precum si la integrarea unor echipamente de comunicatii si colectarea informatiilor si elemente de suport logistic. Primele 25 vehicule grele vor fi livrate in 2016 la o configuratie standard pentru a satisface cele mai urgente necesitati. Primele vehicule usoare vor fi livrate incepand cu 2018.

Programul raspunde unor cerinte operationale pentru colectarea de informatii sau neutralizarea tintelor de valoare ridicata in adancimea teritoriului ostil, cu un nivel ridicat de discretie. De asemenea sunt urmarite imbunatatirea interoperabilitatii si a nivelului performantelor in toate mediile in care actioneaza fortele speciale (aerian, terestru si marin).

Ce vehicule se inlocuiesc

Platformele ce vor fi inlocuite total sau partial de Renault Trucks Defense, sunt ACMAT VLRA 4×4 si  6×6 in versiuni diferite, vehicule usoare Panhard VPS, vehicule de teren Peugeot P4 SAS si Auverland A3F ( Panhard PVP) precum si camioane 6×6 Berliet . Toate aceste platforme au acumulat un nivel riduicat de uzura in urma dislocarilor constante in diverse teatre de operatiuni.

Pe langa Renault Trucks Defence (RTD), din concernul industrial care va livra cele 443 vehicule mai fac parte Panhard (subsidiara a RTD care proiecteaza si produce vehicule usoare) si Essonne Sécurité (care proiecteaza si produce echipamente comune pentru vehicule grele si uosare).

Via:
Defense-house

Marius Constantin