Vorwärts!

La cea mai recentă ediție a exercițiului de luptă aeriană Red Flag – Alaska, ce se desfășoară între 21 mai și 22 iunie, vor participa și 8 Eurofighter Typhoon ale Luftwaffe. Nemții au trimis la acest exercițiu vreo 250 de tone de material și 240 de membri ai forțelor armate.

Acesta este primul zbor transatlantic al Typhoon-urilor germane către exercițiul Red Flag – Alaska care se desfășoară încă din 1976, inițial purtând denumirea Cope Thunder, iar din 2006 pe cea actuală.

Avioanele germane au avut de zburat vreo 8000km și au avut parte de sprijinul unui Airbus A310 MRTT. Zborul a fost realizat în două „tranșe”: JG74 Neuburg, Germania – CFB Goose Bay, Canada și apoi CFB Goose Bay – Eielson AFB, locul de desfășurare a exercițiului.

Presupun ca alimentează cu Schnapps

La această ediție participă 80 de avioane de luptă ale țărilor NATO, la care se adaugă elicoptere și avioane de transport. În cadrul exercițiului participă și Polonia, și Japonia cu echipamente și personal propriu.

Partea principală a exercițiul a început de ieri, 7 iunie, fiind precedată de un exercițiu denumit Distant Frontier al cărui scop este familiarizarea participanților cu zona și condițiile de operațiuni din nordul continentului american.

Pe picior de plai american, la Eielson AFB

– Giuseppe –

Sursa: Aereo