Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov

Doi cetăţeni ruşi care lucrau pentru o companie particulară în Siria au fost răpiţi în apropierea oraşului sirian Latakia, pe autostrada dintre Tartus şi Homs.

Ambasada Rusiei în Siria a confirmat evenimentul, iar ministrul de externe Sergei Lavrov a declarat că va face tot ce îi stă în puteri pentru a afla mai multe despre incident.

“We are actively engaged in this. All the necessary steps are being taken,”

A declarat Lavrov jurnaliştilor în timpul unor vizite de lucru în capitala uzbecă Tashkent.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei, Sergei Markov, a spus că se investighează circumstanţele în care a avut loc răpirea şi că se lucrează la identificarea locaţia în care se află cei doi ruşi, precum şi la eliberarea lor.

Luni, Ministerul italian de Externe a confirmat public că un cetăţean a fost de asemenea răpit.

Nici un grup nu şi-a asumat responsabilitatea răpirilor şi nu au fost trimise până în acet moment cereri.

Sursa: RIA Novosti

Anhar Kochneva

Ankhar Kochneva

Rebelii sirieni au anunţat că amână execuţia jurnalistei ucraineene Ankhar Kochneva, a anunţat canalul de televiziune ucrainean 1+1TV, citând un comandant al Free Syrian Army.

Postul de televiziune a difuzat o declaraţie din partea lui Abu Jandal, unul dintre comandanţii FSA, în care acesta spunea că aşteaptă ca Ucraina să îndeplinească solicitările răpitorilor.

“This girl has long stayed with us, but no one answered our questions what we can be offered to free her,”

Jandal nu a specificat care sunt solicitările pentru eliberarea jurnalistei.

Cu ceva timp în urmă însă, răpitorii sirieni au ameninţat că o vor executa pe Kochneva dacă nu va fi plătită o răscumpărare de 50 de milioane de dolari.

Kochneva, în vârstă de 40 de ani, a fost răpită în luna Octombrie de către rebelii sirieni în timp ce jurnalista ucraineană călătorea către oraşul Homs.

Jurnalista, expert în problema siriană, se află în Siria încă de la începutul conflictului. Kochneva este cunoscută ca un suporter al preşedintelui Bashar al-Assad, şi este freelancer pentru presa din Rusia.

După ce a fost răpită, a mărturisit într-un clip postat pe YouTube că lucrează pentru spionajul rus.

Răpitorii jurnalistei susţin că aceasta era înarmată şi îndeplinea rolul de translator pentru ofiţerii ruşi.

Sursa: RIA Novosti

Rebelilor sirieni nu le este uşor în lupta lor pentru a-şi transforma ţara într-o liberă şi democrată colonie occidentală.

Recunosc. În lupta pentru schimbarea jugurilor se varsă mult sânge şi se acţionează ne-ortodox, ca să mă exprim cu o concluzie moderato-modestă.

Multă baftă, le urez, dar nu înghit idealurile măreţe combinate cu obţinerea de fonduri din traficul de droguri sau răpiri.

Dacă până acum le purtam o oarecare simpatie, taman ce şi-au dat cu firma în cap acum, când am aflat că cer cincizeci de milioane de dolari răscumpărare în urma unei răpiri.

De abia aştept momentul în care veţi descoperi că iasomia miroase a rahat.

Vă aştepăm alături, în democraţie. Poate chiar vă vor invita să aderaţi la N.A.T.O…