Damen - corveta SIGMA romaneasca

Damen – corveta SIGMA romaneasca

Damen a fost anunțat de autoritățile române cu privire la rezultatul programului de importanță majoră “Corvetă multifuncțională”. Facem următoarele declarații cu privire la acest subiect:

  • Ieri, 2 iulie 2019, autoritatile romane ne-au informat oficial despre rezultatele licitatiei privind Programul de importanta esentiala “Corveta multifunctionala”.
  • Damen este hotărât să rămână în continuare un partener pentru România: suntem de 25 de ani în România, cu o experiență de peste 90 de ani în întreaga lume. Damen investește pe termen lung în România!
  • Damen este mai hotărât ca niciodată și dorește să rămână un partener de nădejde pentru România; Damen va continua să investească în Galați și va continua să aloce resurse importante pentru ca România să devină una dintre cele mai importante huburi de construcție a navelor din Marea Neagră, din Europa și din lume;
  • Damen consideră că oferta sa este cea mai potrivită soluție pentru necesitățile navale românești: cuprinde sisteme de armament din Statele Unite ale Americii care sunt interoperabile la nivel de alianță NATO, care aduce împreună cele mai bune companii din industria de apărare din Statele Unite ale Americii (BOEING , RAYTHEON, GENERAL DYNAMICS) și din Uniunea Europeană. Acest lucru poate fi realizat în România, de către un santier naval din România, cu forță de muncă românească – cu experiență în domeniu, gata să înceapă construcția navei imediat după atribuirea contractului și în termenele stabilite.
  • Damen oferă o soluție recunoscută la nivel global care va putea fi folosită de zeci de ani, construită la timp și în România. Acest contract ar fi creat locuri de muncă suplimentare în ambele santiere navale din Galați și Mangalia, pe lângă cele 4500 de locuri de muncă deja existente și 1500 subcontractanți; acest lucru ar fi păstrat România ca fiind cea mai importantă țară pentru șantierele navale Damen și de asemenea de la Marea Neagră;
  • Oferta Damen este pe deplin compatibilă cu întregul program de renovare a Marinei Române, fiind încredințată în experiența noastră extinsă la nava Damen Galati, oferind nu numai un produs tehnologic avansat, ci și unul construit în termenul limită și costurile specificate.
  • Șantierul Naval din Galați este singurul exportator de nave militare din România spre numeroase marine militare NATO și non-NATO. Șantierul Naval a beneficiat de o experiență extraordinară la Galați, managerii fiind români și bazându-se pe o lungă tradiție de construcție a navei.
  • Damen urmărește cu interes și preocupare majoră anunțul MApN privind atribuirea produsului Corveta Multifuncțională, mai ales că acesta a venit la un moment în care mai multe chestiuni (inclusiv legitim, încălcarea confidențialității etc.) invocate chiar de MapN ca temeiuri pentru suspendarea procedurii, sunt în continuare nelămurite. Damen analizează următorii pași de urmat.