Armata Romana Fortele Navale

Reactia Damen dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti

Damen a primit decizia Curții de Apel București ca urmare a apelui formulat în instanță în ceea ce privește rezultatul Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”. Pe tot parcursul procedurii, Damen a urmărit  principiile unui proces echitabil dorindu-și transparență, condiții de concurență corecte și clarificări cu privire la licitație, pe care am sperat ca instanța să le ofere în motivarea sa. În acest sens, deși cu dezamăgire, am primit cu respect decizia Curții de Apel București.

Damen - corveta SIGMA romaneasca

Damen – corveta SIGMA romaneasca

După anunțul deciziei, Damen reiterează că acțiunile noastre au fost în spiritul consolidării statului de drept și a procedurilor de licitație și vom căuta în continuare o clarificare definitivă a suspiciunilor publice, a scurgerilor de informații clasificate și a controverselor nefondate din media. Neclaritatea privind corectitudinea procedurilor de licitație publică afectează reputația programelor de achiziții din România atât în țară, cât și în străinătate și este o consecință îngrijorătoare.

În spiritul transparenței și al clarității, Damen a solicitat în instanță accesul la documentele ofertelor de licitație. Acest lucru a fost refuzat până acum, obligând compania Damen să înceapă noi demersuri în justiție pentru rezolvarea acestor aspecte.

Damen este mai hotărât ca niciodată să rămână un partener de încredere al României pentru construcția de nave civile și militare cu peste 6500 de angajați și subcontractanți în România. Damen este singurul constructor de nave din România care și-a dovedit capacitatea de a livra la timp, respectând bugetele și parametrii contractați. Din momentul începerii licitației, șantierele navale Damen din România au livrat mai multe nave pentru forțe navale din întreaga lume. Doar anul acesta, Șantierul Naval Damen Galati livrează pentru Australia unul dintre cele mai moderne și avansate spărgătoare de gheață din lume și o a doua corvetă pentru Marina Pakistanului după ce prima dintre ele a fost livrată anul trecut. Șantierul Naval Damen Mangalia este unul dintre cele mai importante șantiere navale din Europa care poate face din România un lider la nivel european și mondial. Damen rămâne puternic ancorat în România!

Sursa: Damen

4 Comments

 • Si acum sa vedem Naval Group-ul construind in teremnele stabilite cele 4 Gowind….Eu inca nu ii cred in stare.
  Si sa mai vedem si publicat exact armamentul ofertei castigatoare ca aici iarasi lipseste un amanunt necesar, al 2-lea layer defensiv.

  • Pai sa se semneze contractul si apoi sa vedem daca sunt sau nu in stare sa le faca.
   Daca nu – banuiesc ca au pus in contract si penalitati pentru intarziere.
   Oferta NG a fost declarata conforma, deci indeplineste toate cerintele marinei….

 • Sa asteptam semnarea contractului si plata… Macar sa mai inlocuim din vechituri.
  De nu, vine anul marinei cand o seca marea.

  Poate semneaza si cu bateriile de coasta.

 • Acum, ca avem si decizia curtii, MApN-ul se poate hotara daca le vrea sau nu.
  Daca le vrea nu trebuie decat sa urmareasca implementarea programului. Daca nu, sa incerce sa se agate de situatia economica si sa inchida licitatia. Bineinteles, cu taiere de posturi si capete care n-au fost in stare sau n-au facut ce trebuia… Cumparam baterii de coasta si incepem sa scoate pe mal ruginaturile fara capacitate combatanta. Cand or fi bani – cumparam mai multe….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: