Rafale cu Exocet acroşată

Emiratele Arabe Unite au pus capat negocierilor cu Franta, referitoare la posibila cumparare de aeronave omnirol Rafale, conform publicatiei Le Parisien care-l citeaza pe Ministrul Apararii Jean-Yves Le Drian.

“Nu am mers in Emiratele Arabe Unite pentru Rafale. Avioanele vor trebui sa mai astepte. Vor fi abordate mai tarziu ca subiect de discutie” a declarat Le Drian dupa vizita in Emirate de la sfarsitul saptamanii trecute.

Conform declaratiilor Ministrului, Emiratele Arabe Unite, au hotarat reducerea cotei de cheltuieli militare de la 70% la numai 10%. Cifrele se refera strict la echipamentele de productie franceza. Innoirea inventarului Fortelor Aeriene ale Emiratelor ar avea o valoare de aproape 10 miliarde de euro (sau 12.9 miliarde $).

Anul trecut Gerard Longuet, predecesorul lui Le Drian, anunta o posibila vanzare in Emirate a pana la 60 aeronave Rafale. Desi deocamdata Dassault nu a livrat nici un omnirol Rafale catre vre un client strain, se afla in negocieri cu Brazilia si in faza de stabilire a detaliilor finale ale contractului dupa castigarea competitiei MMRCA in India. In urma castigarii competitiei indiene, Dassault ar trebui sa livreze 126 Rafale contra sumei de 11 miliarde $.

Asta sa fie motivul pentru care si-au luat flit de la Emirate?

Via 4-traders

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;