Dassault Rafale M s-a clasat pe primul loc în evaluările din finalul competiției în care Marina Indiei a efectuat un proces de selecție al avionului multirol ambarcat, competiție în urma căreia urmează o comandă pentru douăzeci și șase de aeronave.

Învinsul finalei a fost Boeing F/A-18 Super Hornet.

Evaluările au evidențiat că Rafale M este mai potrivit pentru îndeplinirea cerințelor și criteriilor operaționale ale Marinei Indiei, comparativ cu Super Hornet.

Achiziția a douăzeci și șase de avioane multirol ambarcabile de la un producător străin este o soluție interimară până când India se va dota cu un avion ambarcabil bimotor dezvoltat de către industria internă.

Cu ceva timp în urmă, Marina Indiei a optat pentru o versiune îmbunătățită a monomotorului indigen LCA adaptat pentru a opera de la bordul portavioanelor, dar între timp au abandonat această decizie.

În această toamnă India a recepționat cel de-al doilea portavion, INS Vikrant (R11), alături de INS Vikramaditya (R33). Vikrant va deveni complet operațional pentru luptă la mijlocul anului următor, după ce avioanele rusești MiG-29K/KUB vor completa zborurile de test pe acest portavion.

Vikrant este înarmat cu sistemul de rachete navă-aer israelian de ultimă generație Barak-8.

În prezent India operează treizeci și nouă de avioane MiG-29K/KUB, însă disponibilitatea operațională a acestor avioane este problematică.

Încă nu se cunoaște data la care ministerul indian al Apărării va decide achiziția de Rafale M și când va aproba Cabinetul Comitetului de Securitate acest contract.

Iulian Iamandi