Fregata Admiral Gorshkov va executa anul acesta câteva lansări de test cu rachete hipersonice Zircon.

fregata Admiral Gorshkov (417), clasa Admiral Gorshkov

Fregata Admiral Gorshkov (417)

Nava a părăsit baza navală Severomorsk și se îndreaptă către Severodvinsk, unde va fi supusă unor lucrări de întreținere, dar și unei modernizări parțiale.

“The ship is making a transit to the Belomorsk naval base where it will undergo planned maintenance with the partial upgrade of its systems and mechanisms at enterprises of the shipbuilding industry.”

A informat  biroul de presă al Marinei Rusiei.

În marșul de la bază la șantierul naval, echipajul va continua instrucția în ceea ce privește navigația și va va executa exerciții de apărare anti-aeriană și împotriva submarinelor. De asemenea, la bord se vor desfășura exerciții de control al avariilor.

“After the technical works are over, the ship will undergo trials at the Fleet’s combat training ranges in the White Sea.”

A mai comunicat biroul de presă.

O sursă din industria de apărare a declarat că racheta hipersinică Zircon va fi lansată de câteva ori de la bordul fregatei Gorshkov, această navă fiind implicată în procesul de testare a rachetei.

Fregata Admiral Gorshkov este cea mai modernă navă de luptă a Flotei Nordului. Nava a fost construită la șantierul naval Severnaya din Sankt Petersburg și a devenit operațională în luna Iulie a anului 2018.

Gorshkov a executat cu succes câteva exerciții și o misiune desfășurată în mai multe zone ale planetei.

Admiral Ghorshkov este nava cap de serie a clasei Proiect 22350. Fregata are un deplasament de 4500 de tone și poate atinge o viteză maximă de 29 de noduri.

Nava este înarmată cu rachete performante tip Oniks și Kalibr, iar pentru apărarea împotriva țintelor aeriene dispune de sistemul Poliment-Redut.

Fregatele aparținând clasei Proiect 22350 sunt capabile să angajeze lupta cu navele inamice de suprafață, să respingă atacurile aeriene, să combată țintele aflate în imersiune și să lovească ținte aflate pe coastă sau în adânime până la o distanță de aproximativ 1500 de kilometri.

Iulian Iamandi