NPO Mashinostroyeniya

NPO Mashinostroyeniya

O racheta de croaziera a cazut ieri, 15 Decembrie intr-o suburbie a orasului Arkhangelsk din nordul Rusiei.

Potrivit declaratiilor Ministerului Apararii, racheta a fost lansata in timpul unui test de catre biroul de proiectare NPO Mashinostroyeniya cu baza in regiunea Moscova.

“Specialistii NPO Mashinostroyeniya au organizat un test de lansare a unei rachete de coaziera intr-un poligon al Ministerului Apararii. Dupa lansare, ca rezultat al unei situatii anormale, racheta de croaziera a deviat de la traiectoria setata si a cazut in vecinatatea localitatii Nenoksa, din regiunea Arkhangelsk. O comisie formata din reprezentanti ai Biroului de Proiectare s-a deplasat la locul incidentului pentru investigatii” , se declara in comunicatul Ministerului Apararii. “Nu a fost afectat nici un imobil si nu s-au inregistrat raniti” mai spune comunicatul.

Anterior, surse din domeniul aplicarii legii au declarat ca o racheta de croaziera a cazut pe o cladire rezidentiala in timpul unui test in poligonul Marinei Ruse de la Nenoksa, neinregistrandu-se raniti. Potrivit surselor din media locala, acoperisul si patru apartamente dintr-o cladire cu trei etaje au fost avariate.

Purtatorul de cuvant al FLotei Nordului, Vadim Serga, a declarat pentru TASS ca nici Marina, nici Ministerul Rus al Apararii nu au lansat nici o racheta marti.

Via:
TASS

  • – Marius Constantin –