MBDA a primit un număr de contracte pentru a îmbunătăți în mod semnificativ capabilitatea de apărare antirachetă și antiaeriană a celor șase distrugătoare Type 45 ale Royal Navy.

CAMM Copyright MBDA

CAMM Copyright MBDA

CAMM (Common Anti-Air Modular Missile) va fi în premieră asociată cu un sistem de comandă și control Sea Viper (C2) actualizat. CAMM oferă o capabilitate superioară de auto-apărare și de apărare a navelor din apropiere și va completa Aster 30, consolidând sistemul de apărare antiaeriană al Marinei Regale.

Montarea CAMM pe distrugătoarele Type 45 va crește cu 50% numărul de rachete antiaeriene disponibile. Vor fi instalate și 24 de celule de lansare suplimentare, iar sistemul Sea Viper C2 va fi actualizat pentru o mai mare putere de procesare.

Cele 48 de celule Sylver existente pe Type 45 vor fi astfel destinate exclusiv rachetei Aster 30 cu rază mai mare de acțiune, care este, de asemenea, modernizată. Acest lucru înseamnă că această rachetă va rămâne în serviciu în toată perioada în care distrugătoarele Type 45 vor fi operaționale.

CAMM a fost deja livrată atât Armatei Britanice, cât și Marinei Regale, ca interceptor al sistemelor de apărare aeriană cu baza la sol (GBAD) și naval (NBAD), permițând acestor servicii să folosească o rezervă comună de rachete.

În serviciu pe fregatele modernizate Type 23 ale Marinei Regale, CAMM va fi montată în viitor și pe Type 26 și Type 31. Familia CAMM a avut succes rapid în rândul clienților internaționali, Canada și Brazilia fiind printre ultimele țări care au comandat racheta anul acesta.

Sursa; MBDA