Forţele Navale ale Qatarului au comandat două nave şcoală constructorului naval turc Anadolu Shipyard în cadrul târgului militar DIMDEX care s-a desfăşurat în perioada 12 – 14 Martie 2018.
Mă uit şi invidiez.
Nu, n-ai cum să invidiezi Qatarul! Ăia au bani.
Două!?
Navele vor avea 90 de metri. Fiecare, nu una pusă lângă alta. Şi vor fi echipate cu facilităţi pentru pregătirea teoretică şi practică.
Conform Anadolu Shipzard, navele vor avea un deplasament de 1950 de tone şi vor dispune de o punte heliport. Şi vor putea executa misiuni de patrulare offshore.
Şi vor fi livrate în 36 de luni.
Tot îi invidiez pe qatarezi.
Ce-o mai face bătrâna doamnă 281?
Iulian Iamandi
1
/
101
România a comandat primele trei sisteme UAS Watchkeeper X
5 ani de la infiintarea Scolii de Instruire a Fortelor pentru Operatii Speciale
MiG-21 - Adio arme, Bacau 2023
1
/
101
Frumusele navele, nu ne-ar sta rau sa inlocuim eventual 281 (poate si 283) cu unele mai moderne, care sa fie o baza de instructie pentru marinari. Evident, varianta cea mai buna ar fi intocmirea unui caiet de sarcini dupa finalizarea procedurilor de achizitie a corvetelor multirol/modernizarii fregatelor.
Si zic asta pentru ca nu ar fi o idee rea ca viitoarea nava scoala/logistica sa “imprumute” si ceva sisteme de la navele noi (ca procesul educational practic sa fie cat mai apropiat cu cel real, ca cel teoretic poti sa-l faci si pe bancile scolii): sisteme moderne de propulsie, sisteme de navigatie moderne, sisteme de intercomunicatii moderne, de asemenea n-ar strica un radar identic cu cel ce va fi instalat pe corvete/fregate, armamentul clasic si puntea heliport.