Vladimir Putin

Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, ine…vitabilul Vladimir Putin a cerut scutiri de taxe şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru investiţii în Siberia şi Estul Îndepărtat al Rusiei, numind dezvoltarea afacerilor ţării către Oceanul Pacific drept prioritatea naţională a secolului.

Adresându-se unor înalţi oficiali în cadrul discursului anul “Starea Naţiunii”, Putin a ordonat guvernului să reducă taxele pentru energie şi industriile exportatoare din Estul Îndepărtat şi Siberia, inclusiv o perioadă de graţie de cinci ani pentru taxele pe venit, terenuri şi proprietăţi, precum şi reduceri la asigurări.

Putin a mai spus şi că statul trebuie să relaxeze alte condiţii legate de afaceri, cum ar fi permisiunile de construire a clădirilor şi procedurile vamale, pentru a încuraja dezvoltarea şi aducerea regiunilor la un nivel de competitivitate cu rivalii din zona Asia-Pacific.

Vladimir Putin a exclus companiile profilate pe gaze şi petrol din scutirile de taxe pentru extracţia de minerale, precizând că acestea sunt deja profitabile.

Ministerul rus al Finanţelor propusese o creştere a taxelor pe exploatarea mineralelor în următorii doi ani pentru a mări sumele care revin statului.

Astfel, Putin comandă Rusiei să facă paşi importanţi în direcţia dezvoltării de noi industrii în zonele puţin populate din Est.

Luna trecută, Vladimir Putin a vizitat Coreea de Sud pentru a face lobby întru extinderea căii ferate Trans-Siberiene şi a sistemului de conducte transportatoare de petrol şi gaze în Peninsula Coreea, aspecte care pot transforma Rusia într-un transportator major de mărfuri şi combustibili între Asia de Est şi Europa.

De asemenea, Putin a propus coreenilor participarea la dezvoltarea noului cosmodrom Vostochny.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –